2020 Cenevre Otomobil Fuarı Corona Virüsünden Dolayı İptal

Corona virüsü dünya genelinde etkilerini göstermeye devam ediyor. Corona Virüsü kapsamında Dünya Mobil Kongresi iptal edilmişti. Bu fuarından ardından 2020 Cenevre Otomobil Fuarı da Corona Virüsü yüzünden iptal edildi.

2020 Cenevre Otomobil Fuarı Corona

5 – 15 Mart 2020 tarihleri arasında İsviçre’nin Cenevre ketinde düzenlenecek otomobil fuarı iptal edildi. Toplamda 1000’den fazla kişinin katılması beklenilen fuar olası tehlikeleri engellemek adına iptal edildi.

Yapılan açıklamalarda öncelik her zaman halkı ve halk sağlığını korumaktadır dendi. Corona Virüsü, İsviçre’de bulunan Salgın Kanunu kapsamında özel durum olarak sınıflandırıldığı için bu fuar iptal edildi yani fuar olmayacaktır.

Bir çok marka aylardır bu fuar için çalışıyordu. Markalar arası şovun yılda 1 yapıldığı bu fuar otomobil endüstrisi için çok büyük bir önem taşıyordu. Ancak hiç bir şey insan sağlığından değerli olmayacağı için fuar iptal edildi. Muhtemelen markalar yerel olarak kendi etkinliklerini yapacaklardır. Buna bir örnek olarak Seat Leon’u verebiliriz. Seat Leon bu işleri hiç beklemeden İspanya’da kendi etkinlikliğini yaptı.

Maalesef insan canlarına maal olan bu virüs bir diyen yandan ekonomiyi de etkiliyor. Onur Çakır daha öncesinde klavyesine Corona Virüsü’nün ekonomi üzerindeki etkilerini ele almıştı. Biz de bu konu ve Corona ile ilgili bir çok konuyu kayıt etmiş olduğumuz bir YouTube videosunda ele almıştık. Bu videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz :

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir