Sınıf Listesi Göstermek – Android Uygulama Geliştirme 11

Android uygulama geliştirme yazı serisi kapsamında en son, bir liste içerisine sınıftan türemiş nesneleri yerleştirmiştik. Bu işlemi kaçırdıysanız 10. yazıyı okuyabilirsiniz. Şimdi ise ListView üzerinde sınıf listesi göstermek işlemini gerçekleştireceğiz.

Sınıf Listesi Göstermek Kodları

6. yazıda arayüz için kendi tasarladığımız ListView kodlarını güncelleyeceğiz. Bu güncelleme ile 10. yazıda oluşturduğumuz içerisinde sınıftan elemanları bulunduran listeyi ekranda göstereceğiz. Hazır bu işlemi yapmışken tarih formatında ayraç olarak – kullanmak yerine . kullanmayı da yacağım. Zaten bu işlem 1 karakter değişikliği ile olacağı için hiç üstünde durmayacağım. Farkı kodlardan görebilirsiniz.

Oluşturduğumuz listeyi çeşitli fonksiyonlarda kullanabilmek için sınıfın başında tanımladım listeOlusturma fonksiyonu içerisinde değerlerini ekleyip, listeyi oluşturdum.

Ekrana liste görüntüsü gönderirken listenin eleman sayısını statik bir değer girmiştim. Burada liste null değilse listedeki eleman sayısını eğer liste nulla eşitse 0’ı döndüreceğim. Eğer bu null kontrolünü yapmazsanız liste oluşturma sırasında bir hata meydana gelirse programınız durdurulacaktır. Bu hata nasıl meydana gelebilir demeyin, listeyi internetten çekeceğiz. (spoiler bilgi). İnternet bağlantısı kopabilir.

Liste elemanları içerisinde bulunan text değerlerini liste elemanlarından okudum. Bir sonraki yazıda listede bulunan logoları internetten çekmeyi göstereceğim.

Fark ettiyseniz artık ekran üzerinde görüntümüz güncellendi. Her bir elemana anlık tarih olarak belirlediğimiz tarih geldi ve başlıklarımız bu sefer bir for döngüsü ile üretilmedi, elemanın başlığı yazdırıldı.

Projenin kodlarına projenin GitHub sayfasından ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir