2023 AirPods Modelleri – AirPods 4 – AirPods Max 2 – AirPods Pro 3

2023 yılı içerisinde karşımıza iPhone 15 modelleri çıkacak. Bununla beraber muhtemelen Apple VR cihazı da çıkacak. Ancak bu 2 büyük cihazın yanında bu yıl karşımıza 2023 AirPods modelleri de gelecektir. AirPods 4, AirPods Max 2 ve AirPods Pro 3 modelleri hakkında bu güne kadar pek konuşmadık. Gelince bu cihazlara bir göz atalım.

AirPods 4

AirPods 3 karşımıza Ekim 2021’de çıkmıştı. Bu demek oluyor ki yeni bir AirPods modelinin karşımıza çıkması an meselesidir.

Aaron isimli bir Twitter kullanıcısı iOS 16.4’ün içerisinde A3048 model numaralı bir AirPods ve A2968 model numaralı bir AirPods kılıfı tespit etmiş. Bu cihazlar da AirPods 4’e ait olmalı diye düşünüyorum.

iOS 16.4’de bu cihazların gözükmesi tanıtımın bir hayli erken olabileceğini düşündürürken çoğu kaynağa göre AirPods 4 karşımıza 2024 yılının ikinci yarısında çıkacak.

AirPods 4’ün çok iyi bir model olabileceği ile ilgili şüphelerim var. Çünkü daha önceki videolarda da konuşmuştuk. Apple, 100$’ın altında AirPods modelleri için çalışıyor. Yani AirPods 4 karşımıza AirPods SE adıyla birlikte çıkıp uzamsal ses özelliği gibi güzel özellikler olmadan da gelebilir.

Eğer AirPods 4 karşımıza özellikler kısılmadan gelecekse muhtemelen USB-C girişi, H2 çip ile birlikte iyileştirilmiş ses kalitesi, yeni ses sürücüleri ve Bluetooth 5.3 ile gelecektir.

2023 AirPods Pro 3

AirPods Pro 3 karşımıza muhtemelen 2023’ün ikinci çeyreğinde veya üçüncü çeyreğinde karşımıza gelecektir. USB-C ile karşımıza gelecek bu model gelecektir.

AirPods Max 2

Aralık 2020’den beri güncellenmeyen Apple’ın bu büyük kulaklığına ne demeli? Yeni renk seçenekleri gelecek denip bir türlü yeni renk seçenekleri gelmeyen büyük kulaklığı…

AirPods Max satış fiyatı ile pahalı bir kulaklık. Aynı zamanda fiyatı nedeniyle de yüksek satış başarılarını yakalayamayan bir kulaklık olarak piyasada dolanıyor. Yenisinin gelmesi raporlara göre 2024’ün ikinci yarısı veya 2025’in ilk yarısı gibi gözüküyor. Ancak bunları çok uzak tarihler.

Normal şartlarda Apple kulaklıklarını Apple’ın web sitesinden anında alabilirsiniz. Ancak AirPods Max’ler için ortalama teslimat süresi 2-3 hafta olarak gözüküyor. Sadece ülkemizde sevkiyat durumu bu şekilde değil ülke dışında da bu durum böyle. Sadece ülkemizde sevkiyat süreleri bu kadar uzun olsa diyeceğim ki stok yok ancak ülke dışında da böyle. Genelde bu durum bir Apple ürününün yenisi geleceği zaman ortaya çıkan bir durumdur.

Yeni bir AirPods Max karşımıza gelse ne gibi özellikler olur derseniz H2 çip, iyileştirilmiş ses yalıtımı ve şüphesiz daha iyi bir batarya kullanım süresi olur. Bununla beraber şu kötü tasarımlı kılıfa da bir yenilik gelirse çok sevineceğim.

AirPods ve Sağlık

AirPodslar’ın geleceğinde ne var derseniz Apple, bu cihazları sağlık için daha fazla kullanmak istiyor. Sahip olduğumuz işitme verilerini yorumlama yeteneğini bu kulaklıklara vermek istiyor. Bununla beraber kulaklıklar ile vücut sıcaklığınızı, terleme seviyenizi ve kalp atış hızınızı da Apple ölçmek istiyor.

Bunun en büyük nedeni mi ne? Apple kulaklıklar ile ulaşabildiği ses kalitesinin zirve noktasına doğru ilerliyor. Ses kalitesinde iyileştirme yapamadıkları zaman yeni kulaklıklarını potansiyel müşterilerine nasıl satacak?

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir