2022 Kia Sportage Özellikleri İle C-SUV Segmentini Karıştırıyor

1993 yılında karşımıza çıkan Sportage özellikle 2. Nesli ile ülkemizde popülerliği elde etti. 4 nesli ile 2015 yılından bu yana ülkemizde başarılı bir yolda ilerlene model 2021 Temmuz’da beşinci nesli ile tanıtıldı. Yeni Kia logosu ile gelen 2022 Kia Sportage özellikleri ile pazarı karıştırdı.

Kia Sportage’in ön tarafında dikkat çekici bumerang şeklinde led farları ve büyük ön ızgarası bulunuyor. Arabaya yan profilden bakıldığında bir önceki nesilden bir hayli farklı gözüküyor. Arabanın arka tarafı da bir önceki nesilden çok farklı görünüyor. Arka stoplar birleşik far tasarımı gibi bir tasarımı andırıyor. Tampon ve difüzör ile araç biraz daha arkadan toparlanmış gibi duruyor. Tabiki egzoz çıkışları gizlenmiş durumda. Arka tarafta sinyal lambaları bir önceki nesilde far grubunda değil de farın altında bulunuyordu şimdi bu lambalar tekrar yerden yukarı çıkmış.

Hyundai Kia-N3 platformu üzerine inşa edilen model Hyundai Tucson ile şaşırmayacaksınız ki platform kardeşidir. Tucson’dan farklı olarak

2022 Kia Sportage Özellikleri

Yeni Kia Sportage 2 farklı boyut seçeneği ile piyasaya çıkıyor. Kısa versiyon bir önceki nesil ile aynı uzunluğa sahip yani 4485 mm. Genişlik olarak eski nesilden 10 mm daha geniş ve  5 mm daha alçak bir araç olmuş ancak dingil mesafesi ki biliyorsunuz bu mesafe direk olarak iç mekanda fark ediliyor 2680mm ile 10 mm daha uzamış. 

Uzun versiyonlu Kia Sportage Avrupa ülkelerine gelmeyeceği söyleniyor. Uzun versiyonun yüksekliği ve genişliği kısa ile aynı kalırken araç uzunluğu 4660mm ve dingil mesafesi de 2755mm olmuş. 

Arabanın içerisine baktığımızda sürücüye yönelik tasarlanmış bir iç mekan bizi karşılıyor. Araç içerisinde konsol boyunca uzanan tek parça şeklinde dijital kadran ve multimedya göstergeleri bulunuyor. Dijital ekranlar renkleri ve tasarımları ile bize yeni kasa Hyundai Tucson (tuson diye okunuyor). Kablosuz Apple CarPlay ve kablosuz Android Auto destekli multimedya ekranı araçla ilgili bir çok ayarın yapılmasına imkan veriyor.

Multimedya ekranının hemen altında oldukça ince ve zarif tasarımda dijital klima kontrolleri bulunuyor. Bu klima kontrollerinde gördüğünüz üzere fiziksel tuş kullanımı bir hayli azaltılmış durumdadır. Bir önceki neslin klima kontrolleri ile karşılaştırma yapıldığında oldukça ilerleme kat edilmiş diyebiliriz.

Önceki nesile göre yükseltilmiş bir orta konsol bulunan araçta yeni tip bir vites topuzu bulunuyor. Vitesin önünde kapaklı bir bölme bulunuyor. Bu bölme içerisinde kablosuz şarj, 12v ve USB girişleri bulunuyor. 

Araç donanımsal olarak dolu bir araba olmuş. Koltuk ısıtma koltuk soğutma, sürüş modları, önden çarpışma asistanı, şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi, dijital gösterge ekranında kör nokta monitörü, anahtardan çalışan akıllı park asistanı,  arka çapraz uyarı asistanı, arka park çarpışma önleyici ve daha fazlası yeni Kia sportage’da bulunuyor.

Yeni Kia sportage’da hyundai ile ortak geliştirilen motor seçenekleri bulunuyor. Şaşırmayacağınız üzere benzinli motor seçeneği 1.6 tgdi 177 beygirlik motor bulunuyor. Bu motor 265 nm tork üretebiliyor. 6 ileri manuel 7 ileri çift kavramalı dct veya 8 ileri otomatik şanzımanla satın alabileceksiniz. 

Arabanın dizel seçeneği olarak 2.0 crdi motor bulunuyor. 183 beygir güç üretebilen bu motor 417 nm tork üretebiliyor. Bu motor seçeneği sadece 8 ileri otomatik şanzıman ile satışa sunuluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir