2022 BMW 7 Serisi Tanıtıldı – 33 İnçlik Televizyonuyla

Mercedes S kasa rakibi Bmw 7 serisi yenilendi. 7. nesli ile karşımıza çıkan model tarihinde ilk kez elektrikli versiyona sahip oldu. 2030 yılına kadar 10 milyon bataryalı elektrikli otomobil satışı hedefine sahip markaya bu model hedefinde yardımcı olacaktır. 2022 Bmw 7 serisi ilk defa tam elektrikli versiyonu ile karşımıza çıkıyor.

Arabaya ön tarafından baktığımızda farlarının daha keskinleşip küçüldüğünü ve böbreklerinin büyüdüğünü görüyoruz. Git gide bu böbrekler büyüyor, yakında sadece yürüyen böbrek olacaklar diye korkuyoruz. BMW severler parçalı far tasarımını sevecekler mi bakalım.

CLAR platformunu kullanan yeni BMW 7 Serisi, 5391 mm uzunluğa, 1950 mm genişliğe ve 1544 mm yüksekliğe sahip. Bu sayede selefine kıyasla 130 mm daha uzun, 48 mm daha geniş ve 51 mm daha yüksek. Lüks sedan artık kısa ve uzun aks mesafeli olarak sunulmayacak. Bunun yerine 3215 mm’lik aks mesafesi tüm pazarlarda ve modellerde standart olacak. Bu değer, eski kasa 7-Serisi’nin uzun aks mesafeli versiyonuna göre 5 mm daha uzun. Kısaca her anlamda boyutlar büyümüş.

BWW Live Cockpit Plus ismindeki kokpit tasarımına sahip model aynı zamanda iDrive 8 yazaılımının da en üst versiyonuna sahip. Kıvrımlı gösterge paneli multimedya ekranını da kapsıyor. Böylelikle tek parça ekran tasarımı arabanın içerisinde bulunuyor. Bu ekran doğal olarak sürücüye doğru konulandırılmış.

Interaction Bar ismi verilen alan konsolda bulunuyor. Konsol boyunca uzanan bu ince şerit, merkezdeki ve yolcunun önündeki sanal butonlar vasıtasıyla pek çok özelliğin kontrol edilmesini sağlıyor. Ayrıca, üzerindeki renkli grafiklerle de güzel bir ambiyans aydınlatması görevi görüyor.

2023 BMW 7 Serisi Özellikleri

Yeni tasarıma sahip olan direksiyon 2 kollu bir yapıya sahip. Direksiyon üzerindeki tuşlar ise sadece 7 serisinde bulunan özel kristal benzeri dokunmatik tuşlar. Arabanın havalandırma çıkışları, kapı iç dekorasyonu ve ön göğüs yenilenmiş duruyor.

7 serisinin en konforlu bölümü şüphesiz arka koltukları olmak zorundadır. Opsiyonel olarak arka tarafa 31.3 inç büyüklüğünde 8K televizyon alabiliyorsunuz. Eskiden arabalardaki teyp çalınmasın diye teybi söker eve götürürdük artık televizyonu söküp götüreceğiz anlaşılan. Bu televizyon arabanın arka kapı iç kollarında bulunan dokunmatik ekranlar ile kontrol ediliyormuş.

Arka koltukların 42.5 derece yatabilmesi ve masaj yapabilmesi gibi şeylere artık değinmiyoruz bile bu sinema sistemini andıran yapı bizce her şeyi açıklıyor.

Bir çok güvenlik asistanı standart olarak 7 serisinde bulunuyor. Level 2 Plus adı verilen otonom sürüş teknolojisi ilk defa bir 7 serisi otomobilde bulunuyor. Bu donanımın yanı sıra araçta şerit takibi, şerit değiştirme yarımcısı, gelişmiş park asistanları da bulunuyor. Sıradan kamera ve park sensörlü park asistanı değil bunlar. Akıllı cep telefonunuz ile artık arabayı park edebileceksiniz.

2022 BMW 7 Serisi Donanım Özellikleri

Araçta 1965 Watt gücünde 36 hoparlörlü Bowers & Wilkins ses sistemi kapsamındaki başlıklara entegre hoparlörler bulunuyor.

Tüm 7 Serisi modellerde adaptif havalı süspansiyon sistemi standart olarak bulunuyor. Bu sistem, Spor modunda veya 120 km/s’in üzeri hızlarda maksimum denge için arabayı 10 mm alçalıyor. Bozuk yollar ve küçük engeller için de arabayı 20 mm yükseltilebiliyor. Bunun dışında, opsiyonel olarak sunulan arka aks yönlendirme sistemi de aracın dönüş çapını küçültüyor. 7 serisinde 130 km/s’e kadar olan hızlarda eller serbest sürüş imkanı veren Driving Assistance Professional paketi de opsiyonel olarak bulunabiliyor.

7 Serisi 2 benzinli 1 elektrikli motor seçeneğine sahip. Yeni 7 serisinin giriş modeli 740i 3.0 litrelik turbolu altı silindirli benzinli motor ve 48 volt yarı hibrit desteği sunuyor. 740i bu kurulumundan toplamda 380 bg güç ve 520 Nm tork üretebilecek. Selefinden daha güçlü olacak 740i, hafif hibrit teknolojisi de devreye girdiğinde kısa süreliğine toplamda 540 Nm tork üretebiliyor. Modelin 0-100 km/sa hızlanması da 5.2 saniye civarında.

Güçlü benzinli motora sahip olan model 760i xDrive olarak isimlendirilmiş. M modellerden tanıdığımız 4.4 litrelik çift turbolu V8 benzinli motora sahip. Aynı yari hibbrit teknolojisi ile güçlendirilmiş motor toplamda 540 bg güç ve 750 Nm tork üretebiliyor. Bu sayede model 0-100 hızlanmasını 4.2 saniyede tamamlıyor.

Elektrikli BMW 7 serisi yani i7 Bu bataryadan 540 bg güç ve 745 Nm tork üretebilen i7, 0-100 km/sa hızlanmasını 4.5 saniye civarında tamamlayabiliyor. BMW’ye göre tam adı i7 xDrive60 olan model toplamda 482 kilometre menzil sunacak. Hızlı şarj desteği sayesinde i7, 10 dakikalık şarjın ardından 130 kilometrelik menzile sahip olacak.çift elektrikli motora ve 101.7 kWh’lik bir bataryaya sahip.

Bu yıl kasım ayında ilk teslimatlarının gerçekleştirilmesi beklenen yeni BMW 7 Serisi, 94 bin 295 dolardan başlayan fiyatlara sahip olacak. Aracın V8 motorlu modeli 760i xDrive 114 bin 995 dolarlık fiyat etiketini taşıyacakken, elektrikli i7 120 bin 295 dolarlık fiyattan satılacak. Ülkemiz fiyatları mı bunu şimdilik hiç konuşmayalım.

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir