2022 Porsche Cayenne Turbo GT – En Hızlı Porsche SUV

Alman markanın en hızlı SUV modeli tanıtıldı. Nürnburgring pistinde bu araç gerçekten SUV segmentinde şov yaptı. Markanın en hızlı ve en güçlü suv modeli pistin de en hızlı suv modeli oldu. 2022 Porsche Cayenne Turbo GT performans anlamında şovunu yaptı.

2022 Porsche Cayenne Turbo GT

Bu arabanın dış tasarımı Porsche Cayenne Coupe. Tasarımda pek bir değişiklik yok. Araç yere daha fazla yakınlaşmış. 22 inç tasarımı hoş jantlarla geliyor. Geniş hava kanalların aerodinamik ve soğutma için yer verilmiş. Tavanı, arka difüzör kapağı ve kanadı karbon fiberden yapılmış. 

4 kişilik yapıya sahip olan bu suv modeli spor otomobil içi gibi tüm döşeme detayları sportif dikişlere ve kabartma detaylarına sahip. Tabiki yeni bir iç mekan tasarımı değil. Ufak ama yerinde dokunuşlara sahip Porsche Cayenne iç tasarımı. 

4.0 litrelik çift turbolu V8 motorundan 640 bg güç ve 850 Nm tork bu motor üretebiliyor. Cayenne Turbo Coupe ile aynı motoru paylaşıyor olsalar da biraz performans anlamında farkı var.

8 ileri otomatik şanzıman ile gücünü tekerleklere aktaran suv modeli Porsche Traction Management isimli yol tutuş sistemine sahip ve bu yol tutuş sisteminin kendine ait bir su soğutma yapısı bulunuyor.

Porsche Cayenne Turbo GT, 0-100 km/h hızlanmasını sadece 3.3 saniyede tamamlayabiliyor. 400 metreyi 11.6 saniyede geçiyor ve 300 km/h azami hıza ulaşabiliyor.

Bu araç daha iyi yol tutabilmesi için yere 17 mm daha yaklaştırılmış. Havalı süspansiyonu yüzde 15 oranında sertleştirilebilen model, aktif süspansiyon asistanı gibi teknolojiler ile çok daha iyi yol tutabiliyor.

Porsche suv segmentinde performans rekorlarını gene eline alacak güzel bir model ortaya çıkartmış. 

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir