2021 Hyundai Elantra Tanıtıldı Teknolojide Sınıf Atladı

Bir süredir kamuflajlı olarak sızıntılarının piyasada dolaştığı Güney Koreli otomobil resmi olarak tanıtıldı. Şimdilik sadece Güney Kore ve Amerika pazarında satışa sunulacak modellerinin tanıtıldığı Hyundai Elantra teknoloji anlamında bir hayli yol kat etmiş gözüküyor. Diğer pazarlarda da belki 1 – 2 ufak tasarım dokunuşu ve 1 – 2 özelik çıkartması ile kendisini gösterecektir diye düşünüyorum. 2021 Hyundai Elantra ile Güney Koreli otomobil devi hybrid modelini de tanttı.

2021 Hyundai Elantra Özellikleri

Güney Koreli otomobil üreticisi yeni sedan otomobilinde yeni bir platform kullandı. Bir önceki kasayı makyajlamak yerine aracın tasarımında bir hayli değişiklik yapılmış gibi gözüküyor. Yenilenen altyapı sayesinde otomobilin aks mesafesi yaklaşık 25 mm ve toplam uzunluğu yaklaşık 40 mm artmış durumdadır.

2021 Hyundai Elantra iç tasarımı

Kablosuz Apple Car Play ve Android Auto gibi bazı günümüz araçlarında bulunan teknolojik özelliklerin yanı sıra büyük ekranlı multimedya ekranı da arabada bulunuyor. Aracın giriş seviyesinde 8 inç ve üst seviyesinde 10.25 inç büyüklüğünde multimedya ekranı bulunuyor.

Otomatik acil durum freni, şerit takip asistanı, sürücü dikkat takip sistemi gibi bazı teknolojik güvenlik donanımları arabada standart olarak geliyor. Opsiyonel olarak adaptif hız sabitleyici, kör nokta uyarı sistemi ve araç durumuna telefonunuz üzerinden ulaşmanızı sağlayan dijital anahtar özelliği de bulunuyor.

2021 Hyundai Elantra

Araç model tarihinde bir ilk olarak hybrid versiyon eklenmiş durumdadır. 1.6 litrelik atmosferik motorun yanında bir de elektrik motoru görev yapıyor. 141 beygir ve 265 Nm tork üreten bu motorun tüketim bilgisi 4.7 lt / 100 km olarak paylaşıldı.

2021 Hyundai Elantra tasarımı

Elektrik desteği görmeyen modeller pazardan pazara göre farklılık gösterecektir. Henüz Türkiye’deki motor ve tasarımı bilmiyoruz ancak ABD pazarında 2.0 litrelik atmosferik benzinli bir motorla araç pazara sunuluyor. IVT adı verilen akıllandırılmış bir CVT şanzıman arabanın yürümesinde görev yapıyor. 150 beygir ve 179 Nm tork güç ürettiği paylaşıldı.

Bu aracın 2021 yılından önce ülkemizde görülmeyeceğini düşünüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir