Led Farlı İlk Araba Hangisi ? Farlarında Led Kullanan İlk Araba

Arabalarda kullanmaya başlandığı günden itibaren her türlü arabayı çok daha agresif ve karizmatik yapmayı başaran far teknolojisi iyi araçlarda kullanılmaya başlanmış. Led farlı ilk araba hangisi diye araştırma yaparken karşıma 2 farklı araba geldi.

Kısa Hüzmeli Farlarda Led Kullanan İlk Araba

Lexus markasını bilir misiniz? Toyota’nın lüks araçlar ürettiği bir alt markası gibi düşünebilirsiniz. Bu marka ülkemizde pek yaygın olmadığından dolayı bilmiyor da olabilirsiniz. Ancak kısa hüzmeli farlarında led teknolojisini kullanan araba Lexus LS 600H modeli olmuştur.

Lexus LS 600H ilk led farlı araba

Led Farlı İlk Araba

Bizim bildiğimiz anlamda led farlara sahip ilk araba ise Audi R8 olmuştur. Audi’nin o dönemlerdeki modellerini de gözünüzün önüne getirdiğiniz zaman led farlar size gülümseyecektir. Audi R8 gündüz farı ve stop farları dahil olmak üzere tüm farlarını led olarak kullanan ilk arabadır.

Led farlı ilk araba

Zaten hatırlarsanız o dönemler Audi’nin tüm araçlarına led farları adapte oluyordu. Audi markasında başlayan bu akım Volkswagen araçlarında kendisini gösterdi ve sonrasında patladı gitti.

Bu tarz bir yeniliği Güney Kore veya Çin kökenli markalarda ilk görmeyi beklerdiniz di mi? Ama hayır, Alman mühendisleri bu farları kullanmayı düşünmüşler. İyi ki de düşünmüşler.

Artık neredeyse tüm yeni arabalarda küçük de olsa gündüz farı adıyla led farlar araçlara ekleniyor. Gündüz farı demişken gözünüzü seveyim gündüz farlarınızla akşam yol almayı denemeyin. Siz az da olsa önünüzü görebiliyorsunuz belki ama arka farlarınız yanmadığı için biz sizi göremiyoruz !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir