Katlanır iPhone Geliyor iPhone Fold İsmiyle

Otomotiv sektöründe geleceğin elektrikli arabalarda olduğunu hiç tartışmadan kabul ettiğimiz gibi bence akıllı cep telefonlarında da geleceğin katlanabilir cihazlarda olduğunu kabul edebiliriz. En azından şimdilik gözüken ve firmaların istekleri bu yönde ilerliyor. Bu konuda Güney Kore ve Çinli bir çok üretici henüz çok erken olsa da ilk hamlelerini yapmış durumdalar. iPhone Fold adında katlanır iPhone geleceğini de biliyor musunuz ?

Katlanır Telefonlar İçin Neden Erken ?

Piyasaya ilk çıkan katlanır cihazları hatırlıyor musunuz ? Bir çoğu katlanırken kırılma problemi yaşadı. Yaşamayanlar da 2 ekranın birleşmesi şekli ile üretilmiş aslında ekranın katlanmadığı cihazlardı. Cihaz ekranını kırmadan katlamak çok zor bir iş ve çok iyi ArGe çalıştırması gereken bir iş. Hal bu kadar ArGe süreci isteyince cihazların fiyatları da bir anda çok uçmuş oluyor. Günümüz şartları için çok uçuk fiyatlara çok iyi cihazlar yapıyorsanız bu biraz zamanın ötesindesiniz demektir.

Katlanır iPhone Fold Geliyor

Nereden nereye değil mi ? Klasik bir iPhone tasarımı vardı, o bozuldu. Şimdi de katlanıp küçülecek bir iPhone geliyor. Tabi şartlar bunu gerektirecekse neden olmasın ? Orijinal tasarım mimarisinin dışına çıkılmadan küçülüp rahatça taşınabilecek bir cep telefonu ya da büyütülüp neredeyse iPad Mini kıvamına gelecek bir iPhone neden olmasın ?

Apple bu konu ile ilgili çalışmalara başlamış durumda. Marka katlanabilir bir batarya için çeşitli batarya üreticileri ile iletişim içerisinde gözüküyor. Eğer bu görüşmeler olumlu sonuç doğurursa güzel bir hamle olabilir. Hali hazırda piyasada olan cihazların hiç birinin bataryası katlanmıyor. Bir çoğunda 2 farklı batarya bulunuyor.

Bu cihazın 2022 yılı içerisinde piyasada olacağı söyleniyor. Bakalım cihaz hangi türde katlanacak ?

KAYNAK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir