iOS 13 Kullanım Oranı Yüzde (%) 50’e Ulaştı

Bildiğiniz üzere eylül ayı içerisinde iOS 13 işletim sistemi mobil Apple cihazları için yayınlandı. Bu güncellemede bulunan koyu mod sayesinde kullanıcıların yüzü gülüyor. Bu sefer Apple’ın da yüzü iOS 13 kullanım oranı sayesinde gülüyor.

iOS 13 Kullanım Oranı 15 Ekim İstatistiği

Apple Store’un resmi web sitesinde açıklanan istatistiğe göre her 2 mobil Apple cihazının 1inde iOS 13 işletim sistemi yüklü bulunuyor. Bu başarının elbette bir çok sebebi var ancan bana göre en büyük 2 nedeni şunlardır:

  1. iOS 13 güncellemesi ile kullanıcıların çok uzun süredir beklemiş olduğu karanlık modun gelişi. Kullanıcılar en az 2 senedir bu özelliği Apple güncellemelerinde arıyor ve en sonundan iOS 13 ile kullanıcıların hayatına girdi. Aynı zamanda mağazadan indirilen uygulamalar da bu özellik için güncellendikçe kullancılar çok daha mutlu oluyor.
  2. Apple’ın artık eski cihazları güncellemeler ile bilerek yavaşlatmaması. Aferin Apple, hep böyle şeffaf ol hep sen kazanırsın eminim. Eski mobil cihazlarımızı güncellemeye korkar olmuştuk. Çok seri bir şekilde çalışan cihaz bir anda donma ve kasmalardan kullanılmaz hale geliyordu. Bir de buna ek olarak ikide birde güncellemeniz var yükleyin bildirimi almak tamamiyle cihazı kullanılmaz hale getiriyordu.

Güncelleme içeriğinde kullanıcıları mutlu eden özellik ve Apple’ın çorapsızlık yapmaması sayesinde iOS 13 kullanım oranı çok iyi bir rakama yaklaşık 1 ay gibi kısa bir sürede ulaştı.

KAYNAK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir