2023 Toyota Sienta 7 Koltuklu ve Hybrid

Japon minivan modeli Avrupalı rakiplerinden kendisini daha iyi gösterebilmek için yenilendi. Şimdilik sadece Japonya pazarı için satışa sunulacak model TNGA-B platformu üzerine inşa edilmiş. Bu sayede 2023 Toyota Sienta çok daha güvenli bir araç olma yolunda ilerliyor.

Toyota Yaris Cross ile platform kardeşi olan model 4.300 milimetre uzunluk, 1.695 milimetre genişlik ve 1.670 milimetre yüksekliğe sahip. Aynı zamanda modelde, 2.750 milimetre de aks mesafesi bulunuyor.

yeni toyota sienta

Dış tasarımı yenilenen araç bir önceki nesline göre gerçekten değişmiş. Ön far tasarımı bana Honda Jazz’ı arka far grubu ise Fiat Panda tasarımını hatırlattı. Küçük bir mpv olmasına rağmen siyah plastik detaylar ile crossover tasarımı arabaya yansıtılmış duruyor.

2023 Toyota Sienta

İç tarafa geçtiğimizde modern Toyota modellerinden tanıdığımız bir iç mekan bizleri karşılıyor. 3 kollu direksiyon simidi arkasında opsiyonel olarak dijital kadranlar bulunuyor. 10.2 inç büyüklüğünde dokunmatik multimedya ekranı arabada bulunuyor. Arabanın içi işlevsel tasarlanmış. İç mekanda USB girişleri, bardaklıklar, kol dayama, çanta asmak için kanca ve cep telefonu tutacağı bulunuyor.

Toyota, kabin yüksekliğinin 20 mm kadar artırıldığını ve ikinci sıradaki koltukların daha fazla bacak ve baş mesafesi sunacak biçimde yeniden tasarlandığını belirtiyor. Bunun dışında tavanda klimanın daha verimli çalışmasını sağlayan hava sirkülasyon sistemi de bulunuyor.

2023 toyota mpv

Kaputu açtığımızda 1.5 litrelik Dynamic Force benzinli motor bizi karşılıyor. Bu motoru 1 veya 2 elektrik motoruyla birlikte alabilirsiniz. 10 ileri Direct Shift CVT şanzıman ile alınabilen model gücünü ön tekerleklere aktarabiliyor. Tabi elektrik motorları sonrası 4 çeker de olabiliyor.

Modelde, MacPherson ön süspansiyon ve arkada torsiyon çubuğu bulunuyor. Yarı otonom park hizmeti sunan Gelişmiş Park ve dahili hafızaya sahip ön-arka kameralar ile yolu kaydetme özelliği gibi üst seviye donanım özellikleri de arabada bulunuyor.

Modelin Japonya’daki başlangıç fiyatı 14.000$ olarak açıklanmış.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir