2022 Nissan Juke Hybrid Yaz Aylarında Bizimle

Elektrikli otomobil çağına her geçen gün yaklaşıyoruz. Markalar gelecekte var olabilmek adına modellerini elektriklendirme çalışmalarına devam ediyorlar. Bu kapsamda bir hareket de Japon otomobil devinden geldi. Markanın küçük crossover modelinin hybrid versiyonu tanıtıldı. İşte karşınızda Nissan Juke Hybrid ! Bu otomobil binek otomobillerde görmediğimiz sıra dışı bir şanzıman ile karşımıza geliyor.

Nissan Juke Hybrid içerisinde 1.6 litre büyüklüğünde benzinli motor ve çift elektrikli motor kombinasyonu şeklinde geliyor. Benzinli motor motor 94 beygir güç üretirken, elektrikli motorlardan biri 49 beygir güç üretecek. İkinci elektrikli motor ise 20 beygir gücü ile marş dinamosu görevi görecek. Tahmin edersiniz ki bu karmaşık sistemin en büyük hedefi tasaruflu bir şekilde çalışmaktır. Oldukça küçük bir bataryaya sahip olan model çalıştırıldığı andan itibaren tamamen elektrikli modda çalışıyor ve 55 km/sa hıza ulaşabiliyor. Elektrikli motoruyla menzili ne kadar olacağı henüz açıklanmadı ancak 55 km/sa hız hiç yabana atılacak cinsten değil.

2022 Nissan Juke Hybrid Nascar Şanzımanıyla Geliyor

Çok şaşıracaksınız biliyoruz ama bu araçta, NASCAR araçlarından tanıdığımız, sert geçişli, çeneli kavrama sistemini kullanıyor. Nissan bu sayede şanzımanın 4 içten yanmalı, 2 de elektrikli vites değişimi gerçekleştirebileceğinden bahsetti. Bu vites sistemi ve elektrikli motor sayesinde bu araç çok yumuşak ve hızlı bir kullanım sağlıyor.

2022 yaz aylarında piyasada olacak modelin henüz fiyatı hakkında bir açıklama yapılmadı. Japon’lar, zaten yaza kadar piyasayı nasıl tahmin etsinler de fiyat açıklasınlar.

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir