2022 Nissan Qashqai E-Power Hybrid Son Çeyrekte Bizimle

Yeni kasası ile yakın bir tarihte karşımıza çıkan Nissan Qashqai hybrid versiyonuna kavuştu. Avrupa’da dizel motor seçeneği olmayan Nissan Qashqai çevreci çözümü ile sevilecek gibi duruyor. Nissan Qashqai E-Power olarak isimlendirilen hybrid model şüphesiz aktarma organları ile Nissan Note E-Power ile çok benzerlik gösteriyor. Nissan Qashqai E-power, 3 silindirli 1.5 litre büyüklüğünde turbo benzinli bir motora sahip. 2022 Nissan Qashqai’deki içten yanmalı motor tek başına 156 beygir güç üretiyor ancak bu güç tekerleklere ulaşmıyor. Çünkü bu motor aslında elektrik üreten bir jeneratör olarak görev yapıyor. Bir inverter vasıtasıyla dönüştürülen enerji, mevcut sürüş senaryosuna göre bataryaya veya doğrudan elektrik motorunun kendisine iletilebiliyor. Tekerleklere güç veren elektrik motoru ise 2. Değişik bir sistem değil mi?

Nissan, e-Power sisteminin avantajını içten yanmalı motorun optimum devir ve en iyi sıkıştırma oranında çalışması olarak açıklıyor. Bu da şirkete göre geleneksel bir içten yanmalı motora göre CO2 salımını azaltırken yakıt verimliliğini artırıyor. Ayrıca düşük motor sesi nedeniyle daha konforlu bir sürüş vadediliyor. Değişken sıkıştırma oranı yapabilen bu motor düşük güç talebinde sıkıştırma oranını yükseltiyor ve sistemin verim odaklı çalışıyor. Motorün güç çıkışını artırmak için de sıkıştırma oranı düşürülüyor. Bu geçişler sürücünün müdahalesini gerektirmeden gerçekleşiyor.

2022 Nissan Qashqai E-Power

Son olarak, Nissan mühendisleri ‘Linear Tune’ adını verdikleri özel bir sistem geliştirmiş. Benzinli motorun hızının Qashqai’nin yol hızıyla aynı doğrultuda olması için geliştirilen bu sistem, araç hızlandığında elektrik motorunun enerji talebini karşılamak için benzinli motorun hızını da kademeli olarak artırıyor. Böylece motor devrinin aniden yükselmesi fakat aracın hızında aynı orantıda artış olmaması gibi durumların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Nissan’ın paylaştığı verilere göre 2022 Nissan Qashqai E-Power karma yakıt tüketimi 5.3 lt/100 km. CO2 emisyonu ise 119 gr/km olarak açıklandı.

Siz sormadan biz söyleyelim bu model 4 çeker değil 2 çeker olarak gücünü yola aktarabiliyor.

Bu arada Nissan Qashqai’nin adının nereden geldiğini ve tarihçesini merak ediyorsanız bu konu ile ilgili bir videomuz kanalda bulunmaktadır. Bu videoyu da izlemenizi öneririz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir