2022 Honda Hr-v Türkiye Fiyatı Açıklandı

Japon otomobil devinin ilk olarak 1998 yılında yılında piyasaya çıkartmış olduğu HRV modeli bildiğiniz üzere ikinci nesline kavuşmuştu ve şimdi ise 3. Nesli ile karşımıza çıktı. Markanın 2050 yılındaki hedefi karbon nötr kapsamında HRV modeli de hybrid olarak karşımıza geldi. 2022 Honda HR-V modelinin üçüncü jenerasyonu, Honda’nın e:HEV logosu taşıyan 3’üncü modeli olarak yollara çıkıyor. 2022 Honda Hr-v Türkiye fiyatı ise 650.000₺ açıklandı.

Bakar bakamaz iddialı bir ön ızgara tasarımı ile bizi selamlayan model markanın güven tasarımını başarılı bir şekilde yansıtıyor. Agresif bakan farların ortasındaki radyatör kısmı yakından bakınca biraz alışılmışın dışında duruyor. 

Araca yan taraftan baktığımızda sert ve kendine has karakteristik çizgilere sahip görünüyor. Beklediğimizden uzun bir kaput ile karşımıza gelen bu model kaputtan başlayıp arabanın sonuna kadar ilerleyen omuz çizgisi ile araç bir hayli uzun duruyor. 

Arka far grubunda birleşik led far bulunuyor. Arka cam üzerinde bulunan gizli rüzgarlık ile arabaya daha iyi bir aerodinamik yapı katılmış. Hybrid bir araç olduğundan diye düşünüyoruz egzoz çıkışları gizlenmiş. 

Arabanın içerisine geçtiğimizde bizim ilk dikkatimizi çeken dörtlülerin konsolun tam ortasında bulunması oldu. Japon’lar iç mekanda biraz basit kalırlardı ancak son yıllarda bu problemi çözmüş gibi duruyorlar. USB çıkışları hiç gizlenmeden klima kontrollerinin yanlarında duruyor. 

Sportif duran direksiyon üzerinde o kadar çok tuş bulunuyor ki arabayla ilgili her işlemi sürücü direksiyondan elini kaldırmadan yapacak gibi duruyor. Bu direksiyonun arkasında ise 7 inç büyüklüğünde TFT ekrana sahip Kadranlar bulunuyor. Ekran demişken bu araçta 9 inç büyüklüğünde multimedya ekranı bulunuyor.  Multimedya ekranında Apple CarPlay ve Android Auto desteği bulunuyor. 

2022 Honda Hr-v Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

Çarpışma Azaltıcı Fren Sistemi, Adaptif Hız Kontrolü, kör nokta uyarı sistemi, yokuş iniş desteği, şeritte tutma asistanı, akıllı bagaj kapağı, anahtarsız giriş ve çalıştırma gibi bir çok b-suv modelinde olmayan donanım özelliklerini Honda HRV’de görmek mümkün. 

Yalnızca hibrit motor seçeneğiyle satışa çıkacak olan Yeni HR-V, 1,5 litrelik DOHC i-VTEC benzinli motor, lityum iyon batarya ve akıllı bir güç kontrol ünitesine bağlı olan yenilikçi bir sabit vitesli güç aktarım organından oluşuyor. 

Yeni nesil HR-V’nin hibrit destekli benzinli motoru, 253 Nm tork ve toplam 96 kW (131 Beygir) güç üretebiliyor. 100 km’de 5,4 lt yakıt tüketimi değeriyle verimli yakıt ekonomisi hedefleyen hibrit sistem, HR-V’nin 0’dan 100 km/s hıza 10,6 saniyede ulaşmasını sağlıyor.

HR-V e:HEV ülkemizde iki farklı donanım paketi ile satışa sunulacak. Fiyatlar ise şu şekilde:

  • 650.000 TL
  • 685.000 TL

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir