2022 Ford Ranger Raptor Tanıtıldı – Gürültülü ve Magnezyumlu

Vahşi duruşu ve arazi yetenekleri ile bir çoğumuzun hayallerini süsleyen F150 Raptor’un kardeşi Ford Ranger Raptor yenilendi. Ford Ranger’ın yüksek performanslı modeli olan 2022 Ford Ranger Raptor tasarım olarak bir önceki nesline çok benziyor olsa da yenilikleri gönülleri feth etmeye yetiyor.

Arabanın tasarımında Ranger Raptor’un genel yapısının korunduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. İri bir Ford logosu ve bu logoya eşlik eden ızgara, siyah jantlar ve pikap tasarımı bizlere bu arabanın kesinlikle bir Ranger Raptor olduğunu söylüyor. Ön tarafta bulunan led farlar biraz daha yumuşatılmış bir tasarıma bürünmüş gibi geliyor. 

Ön kaput üzerindeki ve yan taraftaki genişletilmiş hava delikleri ve alüminyum basamaklar arabanın dışında dikkat çeken yenilikler oldu. 

Arabanın gövde altı koruma plakası 2.3 mm kalınlığındaki yüksek mukavemetli çelikten yapılmış. Bu demek oluyor ki bu arabanın dış tasarımındaki off road detayları sadece süs objeleri değiller. 

2022 ford Ranger Raptor tasarımı

Arabanın ne kadar kalıplı olduğunu bizlere hatırlatan bir iç tasarım görüyoruz. 12.3 inç büyüklüğünde Hayalet gösterge ekranına sahip modelin orta konsolunda da 12 inç büyüklüğünde bir bilgi eğlence ekranı bulunuyor. 10 hoparlörlü B&O ses sistemi ile, bu büyük ekranlı canavarda müzik dinlemek çok zevkli olacaktır. 

2022 Ford Ranger Raptor Özellikleri

Arazi koşullarında yolcularına daha iyi destek sunabilecek yeni spor koltuklar araba içerisinde bulunuyor. Kırmızı dikişlere sahip direksiyon magnezyum kulakçıkları ile agresifliğini kullanıcısına sunabiliyor. Aynı zamanda bu direksiyonun ısıtmalı olduğunu da belirtmek isteriz. 

Yeni Ranger Raptor’da aktif valfli çift çıkışlı egzoz sistemi görev yapıyor. Sessiz moda alınabilen egzoz sistemi ayrıca Normal, Sport ve Baja modlarına ayarlanabiliyor. 

Arazi sürüşü için 32 km/h ve daha düşük hızlara arabayı sabitleyip gaz ve fren kontrolünü arabaya bırakabileceğiniz Trail Control adında bir sistem bulunuyor. 

Standart Ranger’a göre güçlendirilen şasiyle gelen Ranger Raptor’da alüminyumdan yapılmış üst ve alt kontrol kolları ve eski nesildekine göre sürtünmeyi %50 azaltan aktif FOX 2.5 inç Live Valve amortisörler görev yapıyor. Bu güncellemelerle birlikte süspansiyonun hareket limiti önde 290 mm ye, arkada ise 250 mm’ye çıkarılmış.

Ford Ranger Raptor’u heybetine yakışır güçlü motorla  görmek gerekiyor değil mi? Arabaya 3 litrelik V6 ecoboost motor konulmuş. Bu motor 288 beygir güç ve 491 nm tork üretebiliyor. 7 farklı sürüş moduna sahip olan model 10 ileri otomatik şanzımanla yürüyor. 

Dizel tarafında hepimizin güncel modelden bildiği 2 litrelik motoru göreceğiz. 

Bunun yanı sıra sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi, iki kademeli transfer kutusu, ön ve arka elektronik diferansiyel kilidi ve aracı arkadan itişli kullanma seçeneği de sunuluyor.

2022 yaz aylarında satışa sunulacak olan modelin fiyatı gizemini koruyor. Muhtemelen ülkemizde 2 litrelik dizel motor seçeneği ile gelecek model hakkında Ford Türkiye’den herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu tanıtım hamlesi sonrası artık yeni kasa Volkswagen Amarok’un tanıtılması için 4 gözle Alman markadan haber bekliyoruz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir