2022 BMW M5 CS En Güçlü Bmw M Modeli

Bu güne kadar üretilmiş en güçlü BMW M modeli ile tanıştınız mı ? 2022 BMW M5 CS modeli bir kaç aydır internete resimleri ile beraber sızıyordu. En sonunda Alman marka bu aracı resmi olarak tanıttı.

Bu bir CS modeli yani al bunu çık Nürnburgringe pist rekoru kır. Gerçekten sınıfında bu aracın pist süreleri bazında rekor kırdığı iddia ediliyor bunu da belirtmeden geçmeyeyim. 

Dış Tasarım:

Klasik bir BMW M5 tabiki çok farklı bir şey beklemek yanlış ama küçük dokunuşlarla bu arabanın özel bir BMW M5 olduğunu hemen anlayabiliyorsunuz.

Gold bronz rengindeki ızgara dikkat çekiyor. Özel renk dikkat çekiyor ama bunlardan önce 20 inç büyüklüğündeki özel jantlar dikkatimi çekti. Kaput karbon fiber ile güçlendirilmiş plastik materyallerden üretilmiş ve bu sayede motor kısmında dile getireceğim ağırlık azaltılmasının büyük bir kısmı buradan gelmiş. Bu kaput hamlesi ile araç 70 kilogram hafiflemiş.

İç Tasarım:

Motor kısmında dile getireceğim ama bu araçta M5 Competition modeline göre bir hayli hafifleşme söz konusu. Bunu nasıl yapmışlar diye düşünecek olursanız ilk detay karşınıza iç mekanda çıkıyor. M logolu karbon fiber koltuklar. Evet konfor açısından her ne kadar bu koltuklar da rahat olsalar da orijinal koltuklar kadar rahat olmayacaktır ama CS modelinde bence bu kadar da olsa konfordan fedakarlık etmek kimseyi üzmez.

Koltuklardaki işleme ve f1 kulakçıkları gibi bazı yerlerdeki kırmızı detaylar arabanın içerisindeyken kullanıcılara ben özel bir BMWyim diyor bence. Bu arada bu araç 5 koltuklu değil 4 koltuklu bir araba. Arka tarafta 2 tane yarışçı koltuğu bulunuyor. Koltuklardaki nürnburgring işlemesi de dikkatlerden kaçmadı BMW ! Bu araç nürnburgringde tasarlandığına göre serttir. Böbrek taşı düşürür. Bu pistin resmini bir sticker ya da aracın bir yerinde işleme olarak görüyorsanız biraz konforu o araçta unutun. 

Diğer bir ağırlık kazanımı da açılır kapanır BMW’nin kol dayaması vardır ya işte onu ortadan kaldırmışlar böylece mühendislere göre iyi bir ağırlık tasarrufu yapılmış ve konfor tasarrufu da yapılmış anlaşılan. Neyse iyi bir haberim var bilgi eğlence ekranı hala 12.3 inç büyüklüğünde. Bir an korkmuştum ağırlık tasarrufundan dolayı bunu da küçülttüler mi diye ama bıraktığımız gibi duruyor. 

Motor:

Konuşacağımız araç bir CS modeli olunca performanstan yani motordan bahsetmemek olmaz. 4.4 litrelik çift turbolu V8 motor bu araçta tam 636 beygir üretiyor. Bu beygir de M modelleri arasından bu aracı en güçlü yapmaya yetiyor. Bu motorla araç 750 nm tork üretebiliyor. Bu araç BMW M5 Competition modelinden 104 kilogram daha hafif. Bunun performansta olumlu etkisinin olacağını düşünüyorum. Zaten rakamlar da öyle olduğunu bize söylüyor yanılmamışım. 

Bu araç 0-100 km/ hızlanmasını 3 saniyede tamamlıyor. 0-200 km/h hızlanmasını 10.4 saniyede tamamlıyor. Standart piyasa araçları bu sürede 100 km/h hıza çıkıyor çok çılgın bir 4 kapılı araba olmuş. BMW M5 Competition’da olduğu gibi arabanın son hızı 305 km/h olarak açıklandı. 

2022 BMW M5 CS Fiyatı

Yeni M5 CS, sınırlı sayıda üretilecek. Sadece bir yıl boyunca satışta kalacak aracın ilk modellerinin bahar aylarında showroom’lara gelmesi bekleniyor. Almanya’da modelin fiyatı 199.900 € olarak belirlenmiş durumda. Bu rakam günümüz kuru ile 1.790 milyon TL’ye tekabül ediyor. Tabi bunun bir de vergi boyutu var ki ülkemize bu araçtan gelir mi zaten bilemiyorum. 

Oyunlarda ekran kartımız yeterli olursa görebileceğimiz bir araba olmuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir