2021 Opel İnsignia Fiyat Listesi ve Özellikleri

Bay prestij olarak isimlendirdiğim Alman / Fransız otomobili 2021 yılı için yenilenerek karşımıza gelmişti. 2021 Opel İnsignia teknolojinin Opel tarafında şov yaptığı ve tasarım açısından da çok prestijli olan bu araç ülkemizde de satışa sunuldu. 2021 Opel İnsignia Fiyat Listesi şu şekilde:

2021 Opel İnsignia Fiyat Listesi

Bu arabanın başlangıç fiyatı 490.900 TL ve en dolusu ise 999.400 TL bence artık Insignia’ya da milyonluk yıldız diyebiliriz neyi eksik ki ? 600 TL’den bir şey olmaz. 1.5 dizel motorlar Edition, Elegance, Ultimate ve Exclusive donanım paketlerine sahip bu donanımlara ait fiyat tablosunu ekranın yanında görebilirsiniz. Arabanın ülkemizdeki tek benzinli motor paketi ise GSi donanımıyla geliyor ve 999.400 TL’den alabilecek alıcılarını bekliyor.

Arabanın ön tasarımı araca çok daha fazla sportiflik katmış ve arabadaki krom detaylar bir hayli dikkat çekiyor. Izgaranın ortasındaki Opel logosu büyütülmüş mü bana mı öyle geldi tam anlayamadım. Ön sis farları ve alt kısımda bulunan havalandırma açıklıkları biraz yere yakın duruyor muhtemelen burada bir tasarım oyunu var.

Arka ve yan tarafta çok büyük bir değişiklik göremedim ufak tefek çizgiler gözüme çarpıyor. Bu araç baştan sona prestijli ve dinamik bir tasarıma sahip diyebiliriz.

İç mekanda krom detaylar ile zarif dokunuşlar hoş durmuş. Otomobilin bilgi eğlence sistemi yenilenmiş ve bağlanabilirlik sistemleri arttırılmış. Koltuklarda AGR sertifikası bulunuyor yani bu koltuklar bir hayli ergonomik. Kablosuz şarj böse ses sitemi apple car play android auto gibi şeyleri artık konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum sonuçta bu bir İnsignia.

Opel Insignia’da led piksel farlar bulunmaktadır. 168 far bölmesinden oluşan bu far sistemi karşıdan gelen araçları rahatsız etmeden gecenizi gündüz gibi aydınlatacak. Opel Insignia yaya tanıma özelliği ile yaya araç ve nesneleri algılayabiliyor ve aktif acil frenleme sistemi sayesinde siz frene basmadan frene basabiliyor.

Arka çapraz uyarı sistemi sayesinde siz bir park alanından çıkarken arkanızda hareket eden nesneleri algılar ve sizi uyarmaktadır. Trafik işaret tespit sistemi, takip mesafesi göstergesi ve şerit koruma sistemi zaten bildiğiniz sistemler diye çok konuşmuyorum üzerinde.

%18’e varan daha düşük yakıt tüketimine sahip yeni nesil motorlar bu araca güç vermektedir. Opel sınıfının en verimli motorlarına sahip motorların Insignia’da olduğunu belirtiyor. İddialı bir cümle. Opel Insignia’da 2 motor seçeneği ile ülkemizde satışa sunuldu. Sıradan bunlara bir bakalım. 1.5 dizel motor 4 silirli 1496 cc büyüklüğünde 122 beygir ve 285 newton metre tork üreten bir motor. 8 ileri otomatik şanzıman ile araç bu kombinasyonda 200 kilometre azami hıza ulaşabiliyor. 12.2 saniye 0-100 hızlanma değeri ve ortalama tüketim 4.3 olarak açıklanmış.

Dizel motor bir önceki neslin dizeline göre 50 kilogram daha hafif ve şanzıman da yenilenmiş. Bu şanzımanda sürtünme çok daha az olduğu dile getirildi. Bu da yakıt tüketimi ve performansta olumlu bir şekilde kullanıcıya dönecektir.

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir