2021 Jeep Grand Cherokee L Tanıtıldı Özellikleri Neler ?

İlk olarak 1993 yılında hayatımıza giren ve o günden beri başarılı olan Jeep modeli Grand Cherokee yeni bir model ile karşımıza çıktı. 3 sıra koltuklu yeni model Jeep Grand Cherokee L yenilikleri neler başlıca özellikleri neler beraber bakalım. 

Zaman zaman ABD’nin en çok satan suv modeli olan Grand Cherokee ülkemizde de sevilen bir model oldu. Rakiplerine göre lüks yapısı ve güçlü motorları ile sevilen araçlar şu günlerde daha çok offroad tutkunları tarafından modifiyelenerek kullanılıyor. 

2021 model Jeep Grand Cherokee henüz tanıtılmadı. Evet 2021 model olarak bir Grand Cherooke satışta ama bu yeni kasa değil. Bu araçtan önce 2021 Jeep Grand Cherokee L tanıtıldı ve tasarımı biraz farklı. 

Bu araç mevcut Grand Cherokee üzerine inşa edilmiş gibi değil de makyajı bir Grand Cherokee üzerine inşa edilmiş gibi duruyor. Düz ve yüksek kaput arabada büyük ve güçlü bir motor olduğunun sinyalini veriyor. 

Arabanın isminde bulunan L harfi bize büyük yani larger anlamını çağırıştırıyor çünkü bu araçta 3. sıra koltuklar ile araç 7 kişilik kullanıma imkan vermektedir. 

Jeep Grand Cherokee L

Arabanın içi çok modern duruyor. Kaliteli malzemeler kullanılmış gibi gözüküyor resimlere baktığımızda. Sürücü için bir dijital kadran ve araç içerisinde de 1 adet bas büyük bilgi eğlence sistemi bulunuyor. 

Her şeyi bu bilgi eğlence ekranından yapıyor olabilirsiniz belki ama aynılarını ya da bir çoğunu manuel olarak da yapabiliyorsunuz. İşte bunu seviyorum. Tesla gibi full dokunmatik ekranlar araba için çok fazla ya. Bu arada bu ekranı konuşuyorken bahsetmeden geçmeyeyim tabiki de Apple Car Play ve Android Auto var. 

Ön koltuklar 16 yönlü elektrikli ayarlanabiliyor, ısıtmalı, soğutmalı, masajlı ve 5 farklı kaydedilebilir profilli var. Günümüz araçlarının bir çoğunda 3 farklı kaydedilebilir profil bulunmaktadır. En üst seviye donanım paketinde 2.sıra koltukların da ısıtmalı ve soğutmalı olacağı belirtilenler arasında. 3.ler kışın soğunda deri koltukta donsunnn

Grand Cherokee L’nin 3.sıra koltukları açık durumdayken bagaj hacminin 484 litre, bu koltuklar katlandığı zaman da 1328 litre olduğu belirtiliyor. 1328 litreden bahsediyoruz…

Dikkatimi çeken sağ yolcu tarafındaki kapı kilitleme tuşları oldu. Bu tuşlardan 1 tane yapıp ortaya koymk yerine marka sağ yolcu için de 1 adet yapmış. 

Grand Cherokee L’nin normal sürüş modundaki yüksekliğinin yerden 21 cm yüksekte olduğu belirtiliyor. En yüksek modda ise 27.6 cm’lik bir yükseklik görülüyor.

Otonom acil durum freni, arka çapraz uyarı sistemi, dur kalk yapabilen adaptif hız sabitleyici, , şerit takip asistanı, gelişmiş fren asistanı  ve 2. seviye otonom sürüş özelliği. 

Grand Cherokee bu sizi şımartan lüksü ile off road yapabilen kalıplı araçlar. 

Önceki nesil Grand Cherokee’de de yer alan 3.6 litrelik V6 motor, ABD’de baz versiyon olarak görev yapıyor. Bu motor, 290 beygir güç ile 348 Nm tork üretiyor. Opsiyonel motor seçeneklerinden 5.7 litrelik Hemi V8 motorun da yine bu araçta alınabildiği de belirtiliyor. Bu motor da 360 beygir güç ile 530 Nm tork üretiyor.

Her 2 motor seçeceği de 8 ileri otomatik şanzıman ile satışa sunuluyor. 

ABD pazarına yönelik geliştirilen bu aracın henüz fiyatı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Maalesef Amerika otomobil pazarına pek hakim olmadığım için fiyat tahmininde de bulunmayacağım. Bu konu hakkında sizin bilginize güveniyorum sizce bu araç ne kadar olur beğendiniz mi aracı fiki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir