iPhone Kullanıcıları Bunları İstiyor – Peki Siz Ne İstersiniz ?

Biliyorum Apple, müşterilerini çok dinleyen bir firma değildi. Ancak son bir kaç senede bu konu biraz değişti. Hatta bunu ele almış olduğum Eski Apple vs Yeni Apple adında bir video kanalda üyelere özel bulunuyor. Bu videoyu kanala üye olduktan sonra görebilirsiniz. iPhone kullanıcılarının ihtiyaçlarını ve isteklerini bu videoda dile getirmek istedim. Birileri bu videoyu duyar mı bilmiyorum ancak bunu yapmak benim görevim gibi hissettim ve bu videoda iPhone kullanıcıları bunları istiyor diyebileceğim bazı maddeleri sizinle paylaşacağım. Lütfen siz de yorum satırında kendi isteklerinizi belirtmekten çekinmeyin.

iPhone Şarj Limiti

iPhone 15 serisinde bildiğiniz üzere şarj olma limitleyici özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde batarya maksimum %80’e kadar dolabiliyor. iPhone 15 serisi kullanıcılar bu özelliğin %80 yerine değiştirilebilir olmasını diğer iPhone kullanıcıları da bu özelliğin kendi iPhonelarına gelmesini istiyorlar.

Denetim Merkezi Kapsamı

Denetim merkezine eklenen araç takımları ve kısayolların çok yetersiz olduğunu bir çok iPhone kullanıcısı düşünüyor. Özellikle de Android bir cihazdan iPhone’a geçiş yapan kullanıcılar buradaki kısayolların çok yetersiz olduğundan dem vuruyorlar. Ne diyelim, Android’e göre bu menü çok zayıf kalıyor haklılar.

Şarj Bildirimi

iOS 6 zamanında şarj %20’nin altına düştüğünde gelen bildirimi hatırlıyor musunuz? Günümüz şartlarında dinamik adaya sahip iPhone modellerinde şarjın %20’nin altına düştüğünde gelen bildirimi de biliyorsunuz. Peki dinamik adaya sahip olmayan iPhone modellerinde ekranın tam ortasında çıkan bu şarj bildirime ne diyorsunuz? Oyun oynuyorsanız oyunu böler, video izliyorsanız videonun tam ortasında çıkar. Dinamik adaya sahip olmayan cihazlarda bu bildirimin kullanımı bölmeyecek şekilde güncellenmesi isteniyor.

Bildirim Panelindeki Takılma

Bildirim panelini açın. Bildirimlerin gözükmesi için ekranın altından yukarı doğru ekranı kaydırın. Bildirimler ekrana gelirken takılarak gelecekler değil mi? Bu kadar küçük bir kozmetik sorunu kaç iOS sürümüdür var biliyor musunuz? Bir türlü çözülemedi ya da çözülmek istenmedi.

Türkiye’de Olmayan Özellikler

Apple Fitness+ ve Apple Pay gibi bazı özellikler Türkiye’de kullanılamıyor. Biz aslında iPhone’u satın alırken Apple hizmet ve servislerine de para vermiş oluyoruz. Ancak bulunduğumuz bölgede bu hizmet ve servisleri kullanamıyoruz. Bu hizmet ve servislerin ülkemizde kullanılamamasının tek suçlusu tabiki de Apple değil ancak özellikle ben Apple Pay’i Türkiye’de kullanmak isterdim.

iPhone Kullanıcıları Yatay Mod İstiyor

Büyük ekranlı modellerin ana ekranını yatay modda kullanmak mümkün. Normal ekran boyutundaki cihazların yatay modda kullanılamaması ile ilgili bir video kanalda bulunuyor. Ancak iPhone kullanıcıları iPhonelar’ını özellikle arabada bir tutucuya koyduklarında yatay bir şekilde kullanabilmek istiyorlar.

Mini Model

iPhone 12 ve iPhone 13 serilerinde mini modeller karşımıza çıkmıştı. Sadece 2 seneliğine çıkan bu modellerin neden devamının gelmediğini kanalda bir videoda açıklamıştım. Ancak bir kesim tarafından büyük ekranlı akıllı cep telefonları sevilmiyor ve mini model beklentisi hala var. Güncel pil teknolojisi ile mini boyutta bir cihaz almak çok mantıklı değil ancak pil teknolojisi ilerlediğinde umarım Apple yeniden mini modelleri düşünür.

Daha Uzun Kullanım Süresi

iPhone modelleri evet, hızlı şarj oluyorlar. Ancak iPhone kullanıp da tüm gün ev dışında olan ya da mobil olan bir çok kullanıcı var. Şahsen ben de evden çalışmama rağmen her gün telefonumu şarja takmaktan mutlu değilim. Her yeni gelen güncelleme ile acaba şarjımız daha uzun dayanır mı diye düşünürken kullanım süremiz ne hikmetse hep düşüyor. iPhone’un günümüz şartlarında yaptığı işlemler ve mevcut batarya teknolojisi nedeniyle bu durum ortaya çıkıyor diye düşünüyorum. Her yeni güncelleme sonrası iPhone’a yeni özellikler geliyor. iOS işletim sistemi her geçen gün daha kapsamlı bir hale geliyor. Ancak elimizdeki batarya gelişmiyor bilakis her geçen gün eskiyor ve yoruluyor.

Numerik Klavye ile Arama

Samsung Galaxy S7 Edge kullandığım zamanlarda birisini aramak istediğimde numerik klavyeyi açardım. Arayacağım kişinin telefon numarasını ezbere bildiğimden mi? Hayır! Ancak numerik klavyede bulunan harflere bastıkça kişi listemdeki kişiler filtrelenirdi ve ben aramak istediğim kişi bu şekilde arardım. Bilal Abim de bu özelliği çok kullanıyormuş ki bu özelliğin eksikliğini iPhone’da hissetmiş.

Video Duraklat Tuşları

iPhone’un kendi kamerasında video kaydı yaparken kullanılabilecek duraklat ve devam ettir tuşları bulunmuyor. Bu tuşların bulunmamasının nedenlerini kanalda konuştuğum bir video var ancak gene de bu tuşlar isteniyor. Bana sorarsanız bu tuşlar Apple’ın kendi kamera uygulamasına gelmeyecektir ancak belli de olmaz.

Arka Plan Uygulamalarında Yetki

Çeşitli güvenlik sebeplerinden ötürü iPhone’da bir uygulamayı arka plana aarsanız bu uygulamanın yapabileceği işlevler bir anda çok kısıtlı bir hal almaktadır. Kuzenim ve çeşitli yazılım geliştiricileri bu durumdan çok şikayetçi. Arka planda bulunan uygulamaların yetkilerinin arttırılmasını Apple’dan istiyoruz.

APK Yüklemek

Ben bunu pek istemiyorum ancak özellikle Android’den gelen bir çok kullanıcı bunu fazlasıyla istiyor. İnternetten bulduğunuz bir uygulamayı yani mağaza dışı kaynaklı bir uygulamayı iPhonelar’ına rahatça kurmak istiyorlar. Android tarafında uygulamalar APK dosya formatında olduğu için de iPhone’a APK yüklemek istiyoruz diyorlar. iPhone tarafında bu dosyaların karşılıkları ipa dosyası olacaktır. App Store harici mağazalardan uygulama yüklemenin önü Avrupa Birliği tarafından açıldı. Yakında Avrupa için bu özellik aktif hale gelirse şaşırmam.

Uygulama Sınırı Aşımı Hatası

Gene Bilal Abimin fark etmiş olduğu bir hatayı sizinle paylaşayım. Ayarlar > Ekran Süresi > Uygulama Sınırları menüsünden bir uygulamaya sınır ekleyin. Hangi uygulamaya ne kadar süreli bir sınır ekleidğinizin önemi yok ancak ekleyin.Ardından uygulama ile bu sınırı aşın. Sınırı Yok Say diyerek sınırı geçici süreyle arttırın. Uygulama karşınıza gelecek ve uygulamayı kullanabileceksiniz ancak uygulamanın sesleri olmadan. Uygulama sınırı devam ettirilir ancak bir hatadan ötürü uygulamanın sesleri gelmiyor. Bu da uzun bir süredir çözülemeyen bir hatadır.

Stabillik

Bir çoğumuzun iPhone tercih etme sebebi şüphesiz Android işletim sistemine göre çok daha stabil bir yapıya sahip olmasıydı. Ancak iOS 17 sonrasında gerçekten iPhone modellerinde stabillik anlamında Apple’a yakışmayan şeyler oluyor. Öyle durumlar ortaya çıkıyor ki bunu iPhone nasıl yapar diye şaşırıp kalıyorum. Siz de bunun gibi durumlar yaşıyorsunuzdur, eminim.

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir