Sahte AirPods Pro 2 İnceleme – Detaylı Video

Selamlar herkese, artan Apple aksesuarları fiyatları nedeniyle zaman zaman sahte Apple ürünlerini tercih etmeyi düşünüyor olabilirsiniz. Açıkçası ben de sahte modellerin ne durumda olduğunu merak ediyordum. Ancak sahte AirPods Pro 2 inceleme fırsatım olduğu için bu merakımı giderebildim. Umarım video sonrasında sizin de kafanızda bir soru işareti kalmaz.

Kutu Açılışı

Bu güne kadar AirPods tasarımlı orijinal olmayan kulaklıkları hep merak etmiştim. Bu şekilde bir kulaklığı bulma konusunda bana yardımcı olan Sayhan Telekom’a da buradan teşekkür ediyorum. Osman Bey Metro durağına yakın olan dükkanlarına gidip selamımı iletirseniz size yardımcı olacaktırlar. Güzelce paketlenen kutumuzu beraber açalım.

Kutunun dışında bir jelatinimiz bulunuyor. Genel olarak kutu görselleri orijinaline benzerlik gösteriyor olsa da bazı küçük farklar bulunuyor. Şu jelatinleri maket bıçağı ile açalım. Sayhan Telekom özür dilerim güzel stickerın jelatinde kaldı.

Öncelikle şunu söyleyeyim. Cihazın açılmamış paket olduğunu gösteren bu yırtmalı sistem orijinallerinde kesinlikle çok daha kolay açılabiliyor. Kutunun yavaş açılma olayı da orijinallerinde daha akıcı gibi ya da ben bu kutuyu açamadım.

Bir çoğumuzun asla dönüp bakmadığı o kağıtları da neredeyse birebir yapmışlar. Neredeyse diyorum çünkü dönüp bakmadığım için orijinallerinde de böyleler miydi hatırlamıyorum. Bir ucu Lightning olan bir USB kablosu da kutudan çıkıyor. Kulak uçlarının bulunduğu kutucuk da burada. Yerlerinde sabit durmayan kulak silikonları bir çoğunuz için gerekli olabilir diye düşünüyorum.

Kulaklığın şarj ünitesi benim açamadığım bir jelatin içerisinde duruyor. Gerçekten şu kutu açılışlarında çok beceriksizim. Şarj ünitesi genel görünümüyle orijinalinden çok farklı değil. Kulaklıklarımız da 2 adet olmak üzere şarj ünitesinde duruyor. Tasarımsal olarak orijinalleri ile örtüşüyor çok fark yok gibi deyip detaylıca konuşmaya başlayayım.

Şarj Kutu Tasarımı

Plastikten yapılan şarj ünitesinin ön tarafında şarj ünitesinin pil durumu ve bağlantı durumunu gösteren tek bir led ışık bulunuyor. Şarj ünitesinin sol tarafında herhangi bir şey yok iken sağ tarafında bir ip takabilmek için aparat bulunuyor.

Şarj ünitesinin arka kısmında kapat menteşemiz, bağlantı işlemleri sırasında kullanılabilecek tuşumu ve bir de ürünün üretim yeri ile ilgili bir yazımız bulunuyor. Arkada bulunan genellikle eşleme işlemi için kullanılan tuş çok daha iyi olabilirdi. Şarj ünitesinin tepesinde herhangi bir şey yok iken alt tarafında Lightning şarj girişimiz, içi boş mikrofon görünümlü bir yer ve hoparlörümüz var. Hoparlörümüz gerçekten var ve çalışıyor.

Şarj ünitesinin kapak mekanizması korkutacak derecede değil ancak çok kaliteli de durmuyor. Kapağı kapatıp açınca şarj ünitesinin bana vermiş olduğu hissiyat orijinalinden biraz farklı.

Orijinali ile karşılaştırdığımızda şarj kutusunun daha basit bir plastikten ya da içi boş bir plastikten yapıldığı izlenimine insan kapılıyor. Orijinal olanın şarj ünitesi çok daha ağır ve tok bir hissiyat sunuyor.

Kulaklık Tasarımı

Kulaklıklar üzerinde model ve seri numarası yazıyor. Kulaklıklar üzerinde hava kanalları bulunuyor. Kontrol tuşları her 2 kulaklıkta da bulunuyor ve tuşların hassasiyeti de kötü değil. Tasarım olarak her ne kadar orijinali ile birebir bir görüntüye sahip olsa da ağırlık konusunda orijinaline göre çok hafif kalıyor. Aynı zamanda şarj ünitesi dışındayken de kontrolcülerin sürekli aktif olması nedeniyle kulaklığı takıp çıkartırken yapmak istemediğiniz davranışları yapmak zorunda kalabiliyorsunuz.

Ses Kalitesi ve Mikrofon Kalitesi

Apple ürünlerinin pahalı olmasının tek sebebi tasarımları ya da kutularının üzerinde olan Apple logoları değil. Kesinlikle kullanılan yazılım ve donanım ürünlerinin harmoni bir şekilde çalışabilmesidir. Bu kulaklık modeli tasarımı görünüm olarak birebir kopyalamış olsa da ses kalitesi yönünden çok fazla eksiği var.

Sahte AirPods Pro 2 ses yüksekliği gerçekten iyi. Son sesi açtığınızda yüksek seste müzik dinleyebiliyorsunuz. Ancak ses kalitesi için maalesef iyi demeyeceğim. Bir çok kullanıcıyı bu ses kalitesi tatmin edecektir. Ancak bence bu ses kalitesi netlik yönünden sınavı geçemez. Kulaklıkların bassı çok fazla ancak bu bass güm güm bassı değil. Bassı çok yüksek dinlemek istersiniz de ekolayzerda bir ayar yaparsınız. Ancak bu ayar ses kalitesini çok boğuklaştırır ya işte bu kulaklıklarda o şekilde bass çok açık. Güm güm şeklinde basslar değil de boğukluk anlamında sesler çok kalın.

Genellikle bass severim hatta iPhone’da bulunan ekolayzer ayarım da bass yükseltmeye ayarlıdır. Ancak bu kulaklıklarda müzik dinlerken ekolayzer ayarımı kapalı olarak güncelledim. Buna rağmen de ses çok kalın geldi. Bir çok parça üzerinde bu kulaklıkları denedim ve genellikle orkestrada bazı enstrumanları seçemeğim ya da hiç duyamadığım oldu.

Teoman’ın Serseri şarkısını bilir misiniz? Bu şarkının başında bir gitar sesi var. Bu gitarın tonu bu kulaklıklar ile normalden çok farklı duyuluyor. Ben bu şekilde seslerin farklı tonlarda duyulmasını kusura bakmayın ancak kabul edemem.

iPhone’un denetim merkezinden sesi belli bir seviyenin altına indirdiğimde AirPodslar’dan ses gelmiyor. Bu da sesi hep belli bir yükseklikten yukarıda dinlemenize neden oluyor.

Mikrofon konusunda çok kötüler diyemem. Kulaklıklar sesi anlaşılır bir şekilde karşı tarafa gönderiyor. Ancak kulaklıklarda bulunan mikrofonların herhangi bir dış sesi azaltma özelliği bulunmuyor. Uzun lafın kısası sesiniz karşı tarafa boğuk gitmez ancak pürüzsüz bir netlikte de gitmez. Aynı zamanda çevrenin sesi de karşı tarafa aktarılır. Bu durumu size açıklamak için araya bir video kesiti hemen ekleyeyim.

Kullanım Süresi

Kutusunun jelatinini açar açmaz kulaklıkları kullanmaya başlayamadım. Bir kaç dakika şarj ünitesinin şarjda kalması gerekti. Kutu içerisinde şarj ünitesinin ve kulaklıkların şarjı bitmiş. Aslında bu tehlikeli bir durum çünkü kutu içerisinde şarjsız bir şekilde bu cihazlar bir kaç yıl kalırsa cihazları yeniden kullanabilmek için yüksek voltaj vermek gerekebilirdi. Her neyse, siz bu şekilde bir kulaklık almayı düşünürseniz kulaklıkları kesinlikle alırken kontrol edin.

Müzik dinleme süresi olarak gerçekten tatmin eden süreleri bu kulaklıklar verebiliyor. Orijinal AirPods Pro 2 ile kullanım süresi ve enerji tüketimi yönünden bu kulaklıklar benzerlik gösterebiliyor. Kulaklıkların birisinin şarjı daha çabuk biter diye korkuyordum ancak kulaklık çifti arasındaki enerji tüketimi de son derecede dengeli ilerliyor.

Özellikler

Bu kulaklıklar bir çok konuda iPhone’un işletim sistemini kandırmayı başarmış. Muhtemelen tersine mühendislik kullanarak Çinliler iPhone’a büyük sürprizler hazırlamış. Bu kulaklığı orijinalinden ayırma işlemini biraz zorlaştırmayı gerçekten başarmışlar.

Öncelikle kulaklıkların kapağını açtığımızda karşımıza hepimizin bildiği o ekran geliyor ve eşleme işlemini gerçekleştirebiliyoruz. Eşleme işlemi sonrasında da kulaklıkların şarj yüzdesini açılan popup ekranında rahatça görebiliyoruz.

Bir arama sırasında ses kaynağı seçiminde AirPods Pro’ların ikonunu görebiliyoruz. Aynı zamanda denetim merkezinde de AirPods Pro’ların ikonunu görebiliyoruz. Denetim merkezi üzerinden gürültü denetimi ve uzamsal ses özelliklerindeki seçimleri değiştirebiliyorsunuz ancak kulaklıklar üzerinde bu özellikler çalışmıyor. Aynı zamanda AirPods Pro 2’lerde bulunan konuşma farkındalığı özelliği de bu kulaklıkta bulunmamaktadır.

iPhone’un ayarlarından kulaklığı açtığınızda bu kulaklığı tıpkı orijinal bir AirPods Pro 2 gibi görebilirsiniz. Kulaklıkların gürültü denetim modları, tasarımları, kontrolcülere basılı tutunca yapılacak işlemler ve otomatik kulak algılama özelliği gibi bir çok seçimi burada görebilirsiniz. Bu arada otomatik kulak algılama özelliği biraz gecikmeli de olsa çalışıyor.

AirPods ile bilgileri iOS işletim sisteminde görebildiğimiz kısım beni açıkçası şaşırttı diyebilirim. Model numarası, seri numarası ve sürüm bilgisi kesinlikle örtüşüyor. Buradan kulaklık sahte olduğunu AppleCare+ yazısı ile anladım. Çünkü Türkiye’de AppleCare+ bulunmamaktadır. Dikkatli olun bu menü üzerinde Çinliler çok güzel oyunlar oynamış.

Kulaklıklar Bul özelliğini kısmen destekliyor. Bul uygulaması üzerinde kulaklıkları görebiliyorsunuz. Aynı zamanda ses çalma özelliğini de kullanabiliyorsunuz.

Kulaklıkları sıfırlamak çok kolay. Herhangi bir farklı Apple cihazına yaklaştırdığınızda eski bağlantıdan bağımsız olarak AirPodslar kendilerini yeni bir cihaz gibi çok kolay tanıtıyorlar. Bu da çalınma gibi durumlarda cihazları savunmasız bırakıyor diyebilirim.

Mikforon konusunu konuştuk ancak dikte gibi bazı özellikler hakkında konuşmak istiyorum. Kulaklık kullanırken diktenin ekmeğini çok yerim. Ancak bu kulaklık ile dikteyi kullanamadım. Klavyede dikteye ne zaman bassam dikte başlatılamadı.

Kablosuz olarak bu şarj ünitesi şarj olabilmektedir. Orijinal MagSafe şarj aleti üzerine bu kulaklıkları koyduğum zaman mıknatıs ile MagSafe’e yapışıyor. Ardından kulaklıklar şarj olmaya başlıyor ve şarj ünitesi üzerindeki hoparlörden ses de geliyor.

Sahte AirPods Pro 2 Yorumlarım

Bluetooth bağlantısında herhangi bir gecikme yok ve çekim menzili de gayet yeterli diyebilirim. Ancak bu kulaklığın bana kalırsa en büyük sorunu ses sürücüleri kaynaklı diye düşünüyorum. Ses kalitesi konusunda benim sınavımda sınıfta kalıyorlar. Ancak onun haricinde bence kulaklıklar orijinaline çok benzerlik gösteriyor.

iPhone ile uyumu benim beklediğimden kesinlikle çok daha iyi. Aynı zamanda iOS işletim sisteminin bu kadar kandırılmasına da şaşırdım. Ancak bu cihazın neticede bir kulaklık olduğunu unutmazsak ve yorumlarken ses kalitesini birinci öncelik yaparsak ben bu kulaklığı tercih etmem. Eğer sizin de önceliğiniz hava atmak ve AirPods’un menüsünü görüp kendinizi kandırmak değilse siz de farklı kulaklıkları tercih edin derim.

Güncel kur durumuna bağlı değişiklik gösterebilir ancak yaklaşık 1.000 TL fiyatında olan bu kulaklığı tercih eder miyim? Eğer amacım gösteriş yapmak ise ve bu şekilde garanti yönünden kısıtlı olan cihazlar benim için problem olmayacaksa tercih edebilirdim. Ancak kanalda videosu olan Redmi Buds 5 de bu fiyat bandında satılan bir kulaklık ve iPhone ile de son derece uyumlu çalışabiliyor. Bu sebepten dolayı tercihim Redmi olabilirdi.

Kapanış

Peki siz bu kulaklık hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Çinliler Apple’ı başarılı bir şekilde taklit edebiliyor mu? Bu şekilde taklit ürünleri tercih ediyor musunuz?

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir