2024 iPhone İpuçları Videosu – Bilinmeyen Pratik Özellikler

Galiba 2024 yılına girdiğimizden bu yana hiç ipucu iPhone ipucu videosu çekmedik. O zaman yılın ilk videosu gelsin. 2024 iPhone ipuçları olarak size lanse edebileceğim ipuçlarını derlediğim video gelsin.

Karakter Klavyesi

iPhone klavyesini kullanarak sol aşağıda bulunan 123 tuşuna basıp karakterlerin olduğu ekranı açıp yazmak istediğiniz karakteri yazdıktan sonra yeniden ABC tuşuna bastığınızı düşünüyorum. Bunun yerine 123 tuşuna basılı tutun parmağınızı kaldırmayın ve parmağınızı yazmak istediğiniz karakterin üzerine götürüp kaldırın. Bu sayede yeniden ABC tuşuna basmanıza gerek kalmadan istediğiniz karakteri yazdırabilirsiniz.

Mesajları Sabitlemek

iPhone’un mesajlar uygulamasında sık mesajlaştığınız konuşmaları sabitle diyerek ekranın üst kısmına alabilirsiniz. Aynı zamanda sabitlemek istediğiniz konuşmaya basılı tutup ardından ekranın üst kısmına bırakarak da konuşmaları sabitleyebilirsiniz.

Hızlı Sayaç Başlatmak

Ayarlar > Denetim Merkezi menüsünden Dahil Edilen Denetimler menüsüne Sayacı ekleyin. Ardından denetim merkezini açın. Denetim merkezine eklediğiniz sayaç araç takımına basılı tutun. Karşınıza sayaç için zaman seçebileceğiniz bir kontrolcü gelecektir. Bu kontrolcü üzerinden sayacı ne kadar süreye ayarlamak istediğinizi seçebilirsiniz.

2024 iPhone ipuçları Ses Kontrolcüleri

iPhone’un yanında bulunan ses yükseklik tuşlarından herhangi birisine bastıktan sonra karşınıza çıkan ses yükseklik menüsüyle dokunarak etkileşime girebilirsiniz. Sesi buradan parmağınız ile arttırabilir veya azaltabilirsiniz.

Siri Mesajları Otomatik Gönder

Siri ile aranız nasıl? Siri sizi gerçekten doğru bir şekilde anlıyor mu? Bunu sorma nedenim şu: Bildiğiniz üzere Siri ile bir mesaj gönderirken ya da çeşitli işler yaparken Siri sizden onay alabiliyor. Eğer Siri sizi doğru anlıyorsa dilerseniz bu onaylama işlemini kapatabilirsiniz. Onaylama akışını kapatmak için Ayarlar > Siri ve Arama > Siri ile Mesajlaşma menüsünden Mesajları Otomatik Olarak Gönder seçeneğini açabilirsiniz.

Kırpmak İçin Yakınlaştır

Fotoğraflar uygulamasında açmış olduğunuz bir fotoğrafı kırpmak için sağ yukarıdan düzenle tuşuna basıp ardından kırma seçeneğini seçip fotoğrafı kırpıp bitti tuşuna basmanız gerekiyor. Ancak bunun daha kısa bir yöntemi var. Fotoğrafı yakınlaştırın ardından sağ yukarıda çıkan Kırp tuşuna basın.

Listede Çoklu Kayıt Seçmek

Mail uygulaması ya da kişilerinizin bulunduğu uygulamayı açın. Listede bulunan kayıtlardan birden fazlasını seçmek mi istiyorsunuz? Bunun için seçme menüsünü açmanıza hiç gerek yok. Listede bir kayıt üzerine 2 parmağınızı koyun. Ardından 2 parmağınızı birden aşağı ya da yukarı doğru kaydırmaya başlayın.

Hava Durumu Haritası

iPhone’un kendi hava durumu uygulamasını açtığınızda ekranın sol alt kısmında bir harita göreceksiniz. Haritayı açtıktan sonra sağ yukarıda bulunan katmanlara benzeyen ikona basın. Buradan harita üzerinde yağış, sıcaklık, hava kalitesi veya rüzgar seçeneğini görebilmek için haritayı kişiselleştirebilirsiniz.

Önceden çekilmiş iPhone odak modları ile ilgili bir video kanalda var. Odak modlarının doğru kullanımı için detaylı bir video olduğunu düşünüyorum. Eğer o videoyu izlemediyseniz onu da izlemenizi öneriyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir