Başarısız Olan Apple Ürünleri – Bilmediğiniz Ürünler Var

Baktığımız zaman ürünleri ile başarılı olan ve firma değeri olarak ilk sıralamasında yerini alan başarılı teknoloji firması Apple, üretmiş olduğu tüm cihazları ile aslında başarılı olamamıştır. Bu yazıda sizinle Başarısız Olan Apple Ürünleri konuşalım.

Apple QuickTake

Amerikalı marka Apple QuickTake ismi ile pazarlanan ilk dijital kamera serilerinden birisini oluşturmuştur. 1994’ten 1997’ye kadar bu seriye ait 3 dijital kamera modeli de piyasada olmuştur. Serinin 100 ve 150 olarak isimlendirilen 2 modeli Chinon tarafından üretilirken 200 isimli model FujiFilm tarafından üretilmiştir.

Time dergisi QuickTake’i ilk tüketici dijital kamerası olarak tanımlamış ve 1923’ten günümüze kadar en büyük ve en etkili 100 cihaz listesine eklemiş. Seriye ait 3 cihaz da kullanım kolaylığı ile lanse edilmiş. Seriye ait ilk model QuickTake 100, 640×480 çözünürlükte sekiz fotoğrafı, 320×240 çözünürlükte 32 fotoğrafı veya her iki boyutun bir karışımını depolayabiliyordu

Steve Jobs’un 1997’de Apple’a geri dönüşü ile birlikte bu ürün serisi durduruldu. Zaten o yıllarda Kodak, Canon ve Nikon gibi firmalar da kendi isimleri ile bu pazara giriş yapmıştı. Bu ürünün küçük hafızası, önizleme seçeneği ve yakınlaştırma seçeneklerinin olmaması da en büyük eleştirisiydi.

iPod Hi-Fi

Apple tarafından 28 Şubat 2006’da piyasaya sürülen bir stereo ses sistemidir. Yüksek fiyatı, uzaktan kumandasının kısıtlı işlevi ve radyo desteği olmaması ile eleştirilmekte olan bir aksesuardı. Apple’ın satış hedeflerini tutturamayan bu cihazın muadillerinin de piyasaya çıkması ile 5 Eylül 2007’de üretimden kaldırılmıştır.

Motorola Rokr

Motorola ve Apple iş birliği ile çıkan iTunes medya oynatıcısının desteğine sahip olan ilk cep telefonu diyebiliriz. Temelinde Motorola E 398 olan bu cep telefonu iTunes ile tam senkorize olarak çalışabilmekteydi. 2005 yılında başlayan bu anlaşma 2 yıllıktı. Ürün serisi 2009’a kadar varlığını sürdürdü ancak Steve Jobs bildiğiniz üzere 2007 yılında ilk iPhone’u tanıttı.

Başarısız Olan Apple Ürünleri Apple Newton

Ağustos 1993 yılında Amerikalı firma tarafından dönemin tablet bilgisayarı olarak piyasaya sunulmuştu. Bu tabletin en büyük hedefi bir cep asistanı olabilmesiydi. Kartvizitler, takvim ve not defteri özellikleri ile ön planda olan cihazın yazılımsal hatası çoktu. Üstelik çok şarj tüketiyor ve fiyatı da dönemine göre fazlaydı.

Apple Bandai Pippin

1996 yılında Nintendo ve Playstation gibi markalara rakip olması için üretilen Apple oyun konsoludur. Donanım olarak performanslı olmasına karşılık görüntü titremeleri obje kaybolmaları ve 10-15 arası olan FPS değerleri büyük şikayet alıyordu. Bu kadar olumsuz yoruma rağmen bir de rakiplerinden pahalı kalması nedeniyle hiç tercih edilmiyordu desek yeridir.

20th Anniversary Macintosh

Apple’ın kuruluşunun 20. yılına özel oluşturulan bu bilgisayar estetik bir tasarıma sahip olmasına rağmen başarısız olmuştur. 7.500$ fiyatı ile cep yakan bu bilgisayar aynı zamanda donanım yönünden de zayıf kalmıştı. Başlangıçta yeni bir model olarak piyasaya çıkacak olan cihaz sonradan sınırlı üretim olarak piyasaya çıktı. Bu fiyatı arttırırken Apple’ın mevcut donanım parçalarını kullanması cihazın performansını olumsuz etkiledi.

Apple USB Fare Hokey Diski

Farklı tasarıma sahip USB fare üretmek isteyen Apple gerçekten bu cihazı üretmişti. Yuvarlak formuyla diğer farelerden çok daha farklı gözüken fare pazara çıkınca tökezledi diyebiliriz. Kullanımdaki hassasiyetin zorluğu bir yana kablosunun kısa kalması ise en büyük sorun olmuştu. Laptop USB girişleri eskiden cihazın arka tarafındaydı. Ancak bu fare piyasaya çıkması döneminde bu girişler dizüstü bilgisayarların yanına alınında cihazın kablosu kısa kalmıştı.

3. Nesil iPod Shuffle

Bu müzik çaların mottosu tamamen minimalist bir tasarımdı. Ancak bu müzik çalar minimalistliğin kurbanı oldu diyebiliriz. Müzik çalar kulaklık üzerindeki kontrolcüden kontrol edilebiliyordu. Bir çok kullanıcı bu kulaklığa sahip değildi. Sahip olsalarda tek tuşla kontrolden hiç mutlu değillerdi.

Apple Stand

2019 yılının sonunda piyasaya çıkan şu demir parçasını hatırlıyor musunuz? 1.000 $’a satılan bu parçanın tek işlevi monitörü dik tutabilmektir. İyi bir iPhone parasına monitörü dik tutabilirsiniz diyerek listeyi sonlandırıyorum.

Şu günlerde sıra dışı bir cihaz olan Vision Pro ile farklı deneyimleri kullanıcılarına sunan firmanın bu cihazı sizce başarılı olabilecek midir?

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir