2024 iPad Air 12.9 inç Büyük Ekranı ile Geliyor

Fark ettiniz mi bilmiyorum ancak 2023 yılı içerisinde hiç yeni iPad modeli tanıtılmadı. Yılın bitmesine 1 buçuk ay kaldı. Sizce Apple, iPad ile ilgili fikirlerini 2024 yılına mı saklıyor yoksa yıl bitmeden önce bir sürpriz yapacak mı? Açıkçası ben Apple’ın iPad ile ilgili büyük planlarını 2024 yılına sakladığını düşünüyorum en azından bu şekilde hayal kurmak istiyorum. Bu hayal kapsamında da bir süredir sızıntıları olan iPad Air 12.9 inç hakkında biraz konuşalım.

2 Farklı Ekran Boyutu

Mingou’ya göre iPad Air karşımıza 2 farklı ekran boyutu ile gelecek. Bunlardan birisi 10.9 inç büyüklüğünde diğeri de 12.9 inç büyüklüğünde olacak. Her 2 cihaz da 2024’ün ilk çeyreğinde karşımıza çıkacağını dile getiriyor.

Bu güne kadar sadece iPad Pro karşımıza 2 farklı ekran boyutu ile çıkıyordu. Bu durumda 2 farklı ekran boyutuna sahip 2 farklı iPad modeli piyasada olacak gibi duruyor.

Apple’ın daha büyük ekran boyutuna sahip iPad modelleri üzerinde çalıştığı zaman zaman internete düşüyor. Ancak büyük ekrandan kastımız aslında 14 inç gibi büyük ekranlardı. Fakat 12.9 da büyük ekran sayılır bence.

iPad Air 12.9 inç Özellikleri

iPad Pro tarafında biz 14 ya da 15 inçlik boyutta bir model beklerken karşımıza 12.9 inç büyüklüğünde bir iPad Air gelmesinin nedenini merak ediyorsunuz değil mi? 12.9 inç gibi büyük ekranlı bir iPad istediğinizde karşınıza tek seçenek çıkıyordu bu da iPad Pro! iPad Pro modelleri Air ve düz iPad modellerine göre fiyat olarak çok pahalı kalıyordu. 2024 yılı içerisinde iPad Prolar’ın fiyatının daha da artacağı söyleniyordu. Bir kesimin ihtiyacı büyük ekranlı bir iPad Pro değil sadece büyük ekranlı bir iPad! Bu kesim için Apple yeni cihazını 2024 yılı içerisinde tanıtabilir gibi duruyor.

Büyük ekranlı iPad Air modelinde ben ProMotion teknolojisi ya da 120 Hz ekran yenileme hızını beklemiyorum. Mini LED teknolojisi yerine LCD ekran panelinin de büyük ekranlı iPad Air modelinde kullanılacağını düşünüyorum. Büyük ekranlı iPad Pro ve büyük ekranlı iPad Air arasında bazı teknoloji farklarının olması şart!

iPad Pro ile aralarında fark bulunması şart derken iPad’e gücünü veren çipin de farklı olmasını savunuyorum. 2024 yılında muhtemelen iPad Air M2 çipe kavuşurken iPad Pro ailesi de M3 çipe kavuşacaktır. Her 2 iPad model serisi de karşımıza M2 ile gelmeyecektir. Air serisi Pro serisini 1 seviye geriden takip edecektir.

Büyük ekranlı bir iPad Air’ın fiyatının ne kadar olacağını tahmin ediyorsunuz? Açıkçası ben 11 inç büyüklüğünde ekrana sahip iPad Pro ile aynı fiyat ya da kıl payı ile 11 inçlik iPad Pro’nun altında kalacağını düşünüyorum. Çünkü ekran boyutunun artışı ile pil de büyüyecektir. Pil ve ekran maliyetleri hiç az değil.

Büyük ekranlı bir iPad isteyenler için M2 çipiyle birlikte 120 Hz ekran yenileme olmasa da 12.9 inç büyüklüğündeki iPad Air çok güçlü ve mantıklı bir tercih olacağını düşünüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir