2023 Yılında Galaxy Note 10+ Alınır Mı ? Yorumların Neler ?

Samsung Galaxy Note serisinin Plus modellerinden fiyat olarak uygun sayılabilecek modelini 2023 yılı koşullarına göre inceleyelim. Sizinle bu videoda 2023 Galaxy Note 10+ alınır mı? 2023 yılında kullanılır mı bunu konuşacağız.

Cihazı Tanıyalım

Bahsetmiş olduğumuz akıllı cep telefonunu öncelikle bir tanıyalım. Bu cihaz Ağustos 2019’da tanıtıldı. Tamamen eski diyemeyiz ancak yeni bir akıllı cep telefonu da değil. Biz buna olgun diyelim. Bu yaştaki cihazlar stabillik ve olgunluk anlamında belli bir yere gelebilmiştir. Ancak tehlikelidirler çünkü artık yavaş yavaş güncelleme alamamaya başlayabilirler. Neyse ki Samsung, bu cihaza hala güncelleme veriyor. Android 9 Pie işletim sistemi ile gelen bu cihaz Android 12’ye güncellendi. 

Samsung Galaxy Note serisi cihazlar bildiğiniz üzere phablet olarak kategorize ediliyor. Bu da boyut itibariyle ve özellikleri itibariyle bu cihazı akıllı cep telefonu ile tablet bilgisayar arasına konumlandırılmasını sağlıyor. 

Samsung Galaxy Note 10 serisi farklı modellere sahip. Lite dediğimiz model serinin en uygun fiyatlısı olurken plus dediğimiz model de serinin en büyük cihazı oluyor. Biz bu videoda Plus modeli konuşacağız.

Kutu

iPhone gibi açılan bir karanlık renklerin hakim olduğu bir kutu karşımızda duruyor. Farkındaysanız bu kutunun önünda telefonun değil de S-Pen’in fotoğrafı var. Bu cihazın ön plana çıkan özelliği zaten bu kalemidir. Kutu içerisinde hızlı başlangıç kılavuzu, garanti belgesi, şarj kablosu, şarj adaptörü, USB giriş aparatı, AKG tarafından düzenlenmiş kulaklık ve cihazın kendisi bulunuyor. Kutu üzerinde çok vakit kaybetmeden telefona geçelim mi?

Tasarım

Bu cep telefonu Samsung’un 3.5 mm jack girişine veda ettiği ilk modellerden birisidir. Bu konuda şunu söylemek istiyorum: Samsung’un patlayan bir Note modeli vardı ya onun tanıtımı sırasında iPhone 7’de Apple, jack girişini kaldırdı diye Samsung dalga geçiyordu. Her neyse…

Bu cihazda Samsung’un genelde sağ tarafta tuttuğu güç tuşu sol tarafta bulunan Bixby tuşu ile birleştirildi. Bu tuşu güç tuşu ya da Bixby tuşu olarak kullanmanıza Samsung imkan veriyordu. Artık eskisi kadar kullanılmadığı için Samsung cihazlarında bulunan kalp ritim sensörü bu cihazın arka tarafından kaldırıldı ve arka tarafa baktığımızda Samsung kamerayı üst köşeye yerleştirdi.

Ön taraftaki ekranın büyük tutulmak istendiğini hemen anlıyorsunuz. Bu cihazın ön kamerası küçük bir yuvarlak şeklinde ön tarafta bulunuyor. Beyaz görselleri açtığınızda bu delik bazen rahatsız edebiliyor. 

Bu cihaz el değiştiren bir cihaz değildir. Titiz bir bayan tarafından kullanıldığı halde yan tarafta bulunan bu tuş düşmüş durumdadır. Samsung cihazlarda bu tipte malzeme kalitesinden kaynaklı problemlerin olmasını gerçekten sevmiyorum. Zamanında kullandığım S7 Edge’in de her tarafı maalesef soyulmuştu. 

Genel olarak baktığımızda üst tarafta sim kart ve hafıza kartı takma bölümü bulunuyor. Tahmin edeceğiniz üzere o da iğne ile açılıyor. Üst taraflarda mikrofonlar ve tabi alt tarafta da mikrofonlar bulunuyor. Sağ tarafında telefonun herhangi bir tuş bulunmuyor. Ses yükseklik ve güç düğmeleri sol tarafta bulunuyor. Alt tarafında S-Pen, hoparlör ve şarj ve data aktarımı için USB-C girişi bulunuyor.

Tasarım olarak yan taraflarının metalik olması ve arka kasasının bu renkte olmasını ben beğendim. 2023 Galaxy Note 10+ eski görünen bir cihaz değil.

Ekran

Samsung’un ilk defa edge olarak isimlendirdiği modellerinde gördüğümüz kıvrımlı ekran teknolojisi bulunuyor. Maalesef bu tipteki ekranlar biraz kırılgan olabiliyor. Bu cihazda 6,8 inç büyüklüğünde 1440p ekran bulunuyor. HDR10+ dinamik AMOLED ekran var. Büyük diyebileceğimi ve kaliteli diyebileceğimiz bir ekrandan bahsediyoruz. 

Siz sormadan ben söyleyeyim. Bu cihazda tabiki de Hep Açık Ekran Özelliği bulunuyor.

Ekran altında bulunan parmak izi okuyucusu gerçekten başarılı bir şekilde çalışıyor. Daha önceden bir çok Çinli markada görmüştüm bu özelliği ancak bu kadar optimize bir şekilde çalışmıyordu. 

Ekranının kıvrımlı yapısı nedeniyle maalesef kırılmaz ekran ya da herhangi bir jelatin bulmak bazen zorlayabiliyor. 

Kamera

Telefonun arka tarafında Sahne Optimize Edici teknolojisine sahip çok lensli bir kamera sistemi bulunuyor. Çift diyaframlı 12 megapiksel geniş açılı lens, 12 megapiksel telefoto lens ve 16 megapiksel ultra geniş açılı lens bu cihazda bulunuyor. 

Ön kamera ise 10 megapiksel çözünürlüktedir. Her 2 taraftaki kamera sistemi de 4K 60 fps video kaydı yapabilmektedir. Bu cihazın kameraları yazılım konusunda da çok farklı destekleyici özelliklere sahiptir. Bunlara örnek olarak video stabilizasyonunu verebiliriz. 

2023 Galaxy Note 10+ Alınır mı?

Performans

Ülkemizde bu cihaz Exynos 9825 çip ile satıldı. Bazı ülkelerde bu cihazı Snapdragon 855 ile görmek mümkündü. Maalesef Snapdragon çipli modeller performans anlamında daha iyi sonuçlar verebiliyordu. Ancak Exynos ile de bu cihaz gayet performanslıdır. Özellikle de günlük işler konusunda vay be ne kadar hızlı bir cihaz diyebilirsiniz. 12 GB RAM’e sahip olması sayesinde arka planda çok fazla işlemi aynı anda yapabiliyorsunuz. 

Bölgeden bölgeye göre bu cihazın 256 GB ve 512 GB dahili hafızaya sahip modelleri bulunuyor. Tabiki de microSD hafıza kart desteği de bu cihazda bulunuyor.

Tahmin edeceğiniz üzere bu telefonun bataryası çıkartılamıyor. Ancak 45 watt süper hızlı şarj bu cihaz tarafından destekleniyor. Gerçekten de iyi bir adaptör ile bu telefonu çok hızlı şarj edebiliyorsunuz. Aynı zamanda siz sormadan ben söyleyeyim USB 3.0 desteği bu telefonda var. Bu cihaz yaklaşık 3 yıllık olmasına rağmen ortalama bir kullanım ile gerçekten 1 günü çıkartabiliyor. Ancak 5.000 mAh batarya bu cihaza yakışırdı. Çünkü yıldan yıla cihazın batarya kapasitesindeki düşüş fark ediliyor. 

Stabillik konusunda bu cihaz mükemmel mi? Maalesef her Android cihazda olduğu gibi zaman zaman uygulamalar duduruluyor ve optimizasyon sorunları ortaya çıkabiliyor. Bu fiyata stabillik istiyorsanız iPhone modellerine bakın derim. Gerçi onlar da iOS 17 ile maalesef kötüleşmiş durumdalar ancak zamanla toplarlar kendilerini diye düşünüyorum. 

Özellikler

Bu telefonun şüphesiz en önemli özelliği S-Pen desteğine sahip olmasıdır. Tabi bir de S-Pen’i cihaz üzerinde dahili olarak koyabileceğimiz bir yer olmasıdır. Kalem ile cihazı uzaktan kontrol edebilmek için Air Action konusunda bu kalem daha çok gelişti. Bluetooth kullanarak cihazı 6 eksene bağlı hareketler çerçevesinde kontrol edebiliyorsunuz. 

Bu cihazı USB-C kablosu ile herhangi bir bilgisayara bağladığınızda Samsung Dex özelliği sayesinde telefondaki verilerinizi tıpkı bir bilgisayar arayüzünde olduğu gibi kontrol ediğ işlemlerinize devam edebilirsiniz. 

Sonuç

Bu fiyata bence 2023 Galaxy Note 10+ alınabilecek bir modeldir. Hoparlör konusunda bu cihaz başarılı sayılır. 12 GB RAM’i sayesinde kullanımı gayet akıcı ve kasma donma olmuyor. Kamera konusunda cihaz gayet başarılıdır.

Bu cihazı alacaklara şöyle bir önerim olacak: Asla ülke dışından alınıp da IMEI atılmış cihaz almayın. Ülke dışından alınıp pasaporta kayıt edilmiş cihaz alabilirsiniz ancak IMEI atılmış cihazlarda güncellemeler size problem olacaktır.  Bu şekilde olmadıkça şarjınızın da yoğun kullanımda 1 günü kıl payıyla belki de tam çıkaramayacağını kabul ederek alabilirsiniz.

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir