2023 MacBook Air M3 Çip Model Yüksek Hızla Geliyor

3 yıldan kısa bir süre önce Apple Silicone çipler hayatımıza girdi. Kısa bir süre sonra 2023 MacBook Air M3 çip model tanıtılacak. Bu modelin muhtemel özellikleri ne olacak? M3 çip yüksek hızıyla bize neler katacak ve bu cihaz ne zaman tanıtılacak?

M2 çip ile birlikte karşımıza gelen MacBook Air modeli büyük yenilikler ile karşımıza çıkmıştı. MagSafe şarj girişi geri gelmişti. Yeni bir tasarım ve yeni renkler karşımızdaydı. Aynı zamanda M1 çipe göre %25 daha güçlü bir şekilde cihaz karşımıza çıkmıştı.

MacBook Air M3 Çip ile Geliyor

Ming Chi’nin deyimine göre M3 çip karşımıza sonbaharda gelecek. Apple’ın çiplerini üreten firma TSMC’nin 3nm’lik Apple M3 çiplerini üretebilmesi için üretim bantları da Apple’a rezerve edilmiş durumdadır. 3nm demek çok daha az güç tüketimi, daha yüksek veri transferi ve çok daha yüksek bir performans demektir. Kabaca konuşmak gerekirse M1’e göre %70’lik bir performans artışı beklemek bence çok da yanlış olmaz.

M2 çipli MacBook Airlar’da bildiğiniz üzere ısınma sonrasında FPS düşmeleri özellikle oyunlarda oluyordu. Biraz video renderlarında da performans kaybı oluyordu. Bu durum M1 çipli modellerde olmuyordu. Bu durumu önlemek içim M3 çipli cihazlarda daha iyi bir termal dağılım yapılacaktır diye düşünüyorum.

Bluetooth 5.3 kullanılacağı bu cihazda neredeyse kesinleşti.

Bilgisayarın en küçük depolama seçeneği 256 GB olurken en yüksek de 2 TB ssd olacaktır. Ram konusunda en düşük 8 GB en yüksek 24 GB ram seçeneği olacaktır. Ekran tarafında ben pek değişiklik beklemiyorum. 13.6 inç büyüklüğünde 2560 × 1664 çözünürlükte bir ekran ile cihaz gelecektir. Renk ve tasarım konusunda pek fark beklemiyorum ancak bekleyip göreceğiz.

MacBook Air’ın da bu çipi kullanan ilk Apple cihazı olduğunu düşünürsek bu cihazın yıl sonuna doğru tanıtılması gerekiliyor. Ekim ya da kasım 2023 içerisinde düzenlenecek bir etkinlik ile bence M3 çipli MacBook Air modelleri karşımıza gelecektir.

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir