Yeni Beats Pro Ne Kadar İyi ? AirPods Max Karşılaştırma

Kısa bir süre önce tanıtılan Beats Studio Pro hızlı bir sipariş sürecinin ardından elimize geçti. Bu kulaklığı rakipleri ile karşılaştırarak beraber inceleyelim.

Bu kulaklığın fiyat olarak üst seviyelerde olduğunu hatırlayalım. Bu nedenden dolayı bu kulaklığı incelerken kusurları çok kabul edemeyeceğim. Bu kulaklığı incelerken elimde olan Beats Studio 3 ve AirPods Max kulaklıklarıyla da ara ara karşılaştırmalara yer vereceğim.

Tasarım

Kutusu geri dönüştürülebilir olsun istenmiş. Ancak ben bu kutuyu hiç bir şekilde beğenmedim. Eski Beats kutularının bir ağırlığı vardı. Beats marka bir kulaklık almanın farkını daha kutuyu açarken hissederdiniz. Ancak bu kutu çok basit kalmış. Dışında 500 mllik pet şişenin dışını soyar gibi bir kağıt parçasının bulunması gerçekten çok basit duruyor.

Baktığımız zaman klasik bir Beats Studio tasarımı var diyebiliriz. Eski modellerden çok fazla bir fark bulunmuyor. Evet, tepedeki Beats yazısı başta olmak üzere bazı yazılar gitmiş ancak uzaktan bu değişikliklerin kaçı fark edilebilir ki? AirPods Max gibi ağır bir kasa da karşımızda bulunmuyor. Bunun en büyük sebebi cihazın tamamen metal ya da alüminyum türevi bir yapıya sahip olmamasıdır. Kulaklıkta plastik hakimiyeti var ve bu sebepten dolayı kulaklığın her yerinde parmak izi görmek mümkün.

Süngerler hakkında konuşacak olursak. Rahatlar, rahatsız etmiyorlar ancak terleme ile parçalanacakları aşikar. Beats Studio 3’den süngerlerin daha genişlediğini söyleyeyim. Uzun kullanımda bu kulaklık çok rahatsız edecek gibi durmuyor. Tamam AirPods Max kadar uzun kullanıma elverişli değil ve pedleri de AirPods Max kadar rahat değişmiyor ancak uzun kullanılabilir.

Taşıma çantası ya da kılıfı ne derseniz deyin çok güzel. Beats’in eski kutuları gibi dışı sert plastik değil. Aynı zamanda eski taşıma çantalarına göre daha fazla cepleri de var. AirPods Max’in kılıfı mı? Onunla bu kılıf mukayese bile edilemez!

Özellikler

AirPods Max’de karşımıza gelmeyen 3.5 mm Jack girişi bu kulaklıkta bulunuyor. Aynı zamanda USB-C girişi de AirPods Max’de bulunmuyor ve bu cihazda bulunuyor. USB-C kabloyu eğer bir ses kaynağına bağlarsanız bir yandan cihazı şarj ederken bir yandan da kayıpsız ses dinleyebilirsiniz. Aynı zamanda USB-C ile cihazı bağladığınızda 3 adet size sunulmuş olan ekolayzır ayarından birisini seçmenize de izin veriyor. Bu kulaklığın USB-C ile değişik şeyler yapabiliyor olması ancak iPhone’da USB-C girişi olmaması biraz ironik bir durum. iPhone’un şarj kablosunun bir tarafı USB-C ancak kulaklığı bu kablo ile iPhone’a bağlayamıyorsunuz.

Aktif gürültü engelleyici kapalıyken 40 saate varan müzik dinleme süresi bu kulaklık size sunabiliyor ki gerçekten iyi bir rakam. Eğer aktif gürültü engelleyici açarsanız bu değer 24 saate düşecektir ki bu da gayet yeterli bir süredir.

Kulaklıkta hızlı şarj özelliği bulunuyor. Buna değinmeden geçemeyeceğim. Kulaklık 10 dakika şarjda kalarak 4 saat müzik dinleme süresi size kazandırabiliyor.

Beats Pro Çip Olmaması

Kulaklığı kafanızdan çıkarttığınızda müziği otomatik durduramıyor. Açıkçası bu paraya satılan bir kulaklıkta bu kadar basit bir özelliğin olmaması beni çok şaşırttı. Aktif gürültü önleme özelliği iyi çalışıyor ancak şeffaf mod kesinlikle AirPods Max’de daha iyi çalışıyor bu da çipin etkisi olsa gerek.

Bu fiyata satılabilmesinin en büyük nedeni de içerisinde H1 ya da H2 çip olmamasıdır. Yanlış bilmiyorsam eski Beats modellerinin bir kısmında da H serisi çipler bulunuyordu. Bu çipin olmaması ne anlama geliyor? Bu kulaklıklar Bluetooth 5.3’ü destekliyor hatta Apple cihazları ile hızlı eşleşme ve iCloud kimliği ile senkorizasyon da yapabiliyorlar. Ancak Apple cihazları arası hızlı geçiş yapamıyorlar. Aynı zamanda AirPods Max kadar derin uykuya da dalamıyorlar. Yani bu kulaklığı kapatmazsanız şarjı biraz hızlı bitebilir. Bu çipin olmamasından dolayı da şeffaf mod AirPods Max kadar iyi değil. Cihazımı Bul üzerinde bu kulaklık gösteriliyor ancak çip olmadığından dolayı kulaklıklar kapalıyken kulaklığını konumunu değil en son kulaklığın bağlı olduğu konumu görebilirsiniz.

Android işletim sistemi kullanan bir cihaz için bu kulaklığı kullanacaksanız kesinlikle Beats uygulamasını Play Store’dan indirmenizi öneririm.

Öncelikle şunu bir hatırlayalım. Apple, Beats’i satın almıştı. Hatta Beats markasını ele almış olduğum eski bir video var. Bu videoya göz gezdirmenizi öneririm. Bu nedenden dolayı bu kulaklığı AirPods Max ile direkt karşılaştırmak çok doğru olmayacaktır. Apple, kendi markasını taşıyan bir üründen daha iyisini alt markasında olmasına izin vermez.

Ses kalitesi olarak kulaklığın performansı yeterli. Özellikle kablo ile bağladığınızda çok yüksek ses elde edebiliyorsunuz. Ancak ben bassı daha çok beklerdim. Aktif gürültü önlemesinde bir basıklık hissi diğer kulaklıklara göre daha fazla yaratıyor. Tasarımının tamamen plastik olması ve kağıt üzerinde AirPods Max’e göre avantajları olmasına rağmen bu fiyata benim beklentilerimin daha yüksek olmasından dolayı ben bu kulaklığı çok beğenemedim.

AirPods Max’e göre avantajları:

  • Daha gerçekçi katlanan tasarım
  • Daha hafif ağırlık
  • Daha güzel taşıma kılıfı
  • USB-C desteği
  • Daha uzun kullanım süresi
  • Ucuz

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir