Apple Watch Kullanmayı Neden Bıraktım ?

Apple’ın üretmiş olduğu akıllı saat serisi Apple Watch özellikleri ile başarılı bir model olsa da bir süredir ben bu akıllı saati kullanmayı bıraktım. Bir anlık heves ile alıp kullanmayı tek bırakanın ben olmadığını yakın çevreme bakıp görebiliyorum. Aslında bu durumu 24 Aralık günü düzenlediğimiz canlı yayında tam detaylı olmasa da biraz konuştuk. Şimdi daha detaylı olarak Apple Watch kullanmayı neden bıraktım bunu konuşalım.

Apple Watch Series 6 Nike modelini kullanıyorum. Bu akıllı saati 2020 yılında iPhone 12 Pro siparişi verdiğimde satın almıştım. Saatin ilk dönemleri pandemide evde geçmişti. O dönemler sabah erken kalkıp sahilde kendimce spor yapıyordum. Pandemi nedeniyle çok sosyalleşemediğim o dönemlerdeki en iyi arkadaşlarımdan birisi bu akıllı saatti.

Apple Watch Kullanmayı Neden Bıraktım

Ben spor yaptıkça bana rozetler veriyordu. Rozetlerin yanı sıra motive edici bazı cümleler kuruyordu. Aslında özel sektördeki yöneticiler gibiydi. Ben para beklerken bana daha çok motivasyon konuşmaları yapıp küçük ödüller ile beni gaza getiriyordu.

Araba kullanırken, bisiklete binerken ya da ellerim doluyken bu akıllı saat bana kesinlikle çok yardımcı oluyordu. Bir çok işlemi elime telefonu almadan yapabiliyorum. Telefonuma bağlıyken Bluetooth hep açık olmasına rağmen telefonumun çok hızlı şarjının bitmesine de neden olmuyor.

Akıllı saati aldığım ilk dönemlerde uyku takibi çok zayıftı ancak gelen güncellemeler ile uyku takibi de iyileşti. Bu akıllı saati diğer akıllı satlerden ayıran en büyük detay da Apple olmasıdır. Apple, bu cihaza destek veriyor. Güncellemeler ile cihaza yeni özellikler katıyor. Ancak bu cihazdan soğumamın bir sebebi de güncellemelerdir.

WatchOS 10 Güncellemesi

WatchOS 10 güncellemesi akıllı saatimde bir çok değişikliğe neden oldu. Bunlardan bir çoğu benim akıllı saatime gelmedi. Bu güncelleme ile gelen bazı tasarımsal yeniliklerin de benim akıllı saatime uygun olmadığını düşünüyorum. Sanki WatchOS 10 ekranı biraz daha büyük akıllı saatler için geliştirilmiş. Aaa doğru ya yeni Apple Watch modellerinin ekranları büyümüştü.

Kasasının Zarar Alması

Bu akıllı saati kullandığım zaman diliminde sokaktan ailemize yeni bir üye ekledik. Onun küçüklük dönemlerindeki ısırarak oynama sorununu çözene kadar bu akıllı saat biraz zarar gördü. Bu cihazlar iPhone gibi değiller. Sürekli kılıf ile kullanamıyoruz ya da cebimizde taşımıyoruz. Bileğimizde takılı olduğu için biz farkında olmadan odalardan çıkarken kapıya ya da herhangi bir yere vurabiliyoruz.

Bu konu hakkında söylemek istediğim 2 şey var: Bu cihaz fiziksel olarak hasar alabilecek potansiyeldedir. Bu sebepten dolayı fiyatı sizi zorlayacaksa almadan önce bir daha düşünün çünkü zarar aldıkça fiyatı düşecektir.

Ülke dışında bu cihazın çok daha sağlam kasaya sahip olan versiyonları satılıyormuş. Evet, ekranı kırılıp çatlamıyor ancak kasa olarak daha dayanıklı olmasını beklerdim. Kaçımızın normal saati bu kadar çabuk çizilebiliyor?

Bilek Ağrısı

Bir anlık heves ile bir Apple Watch alacaksanız size şunu sorayım: Saat takmayı seviyor musunuz? Apple Watch’u aldığım ilk dönemler bu akıllı saat her zaman bileğimde takılıydı. Ancak meslek hastlığı olsa gerek karpal tünel sendromu teşhisi konduğu andan itibaren bu saati bileğime taktığımda çok rahat edememeye başladım.

Akıllı saati bilediğinizde çok bol takamıyorsunuz. Bol bir şekilde taktığınız zaman sensörleri doğru bir ölçüm yapamıyor. Çok sıkı takarsam saati bu sefer de zaman zaman bileğim rahatsız olabiliyor. Galiba bu konuda en rahat ettiklerim Infinite Solo Loop tarzı kayışlardı.

Şarj Süresi

Ben Apple Watch’u ilk aldığım zamanlarda gece uyurken de denize girdiğimde de akıllı saat sürekli bileğimdeydi. İlk dönemlerde 1.5-2 günde 1 şarja bağlamak beni rahatsız etmiyordu. Ancak artık pil sağlığı %80’lere geldi. Günde 1 şarja bağlamak gerekiyor. Bu durum da beni sıkmaya başladı. Çünkü iPad’i şarja bağla iPhone’u şarja bağla Apple Watch’u şarja bağla MacBook’u şarja bağla, yoruldum.

Pil sağlığım düştüğünden dolayı bazen yeni bir Apple Watch alayım diyorum ancak gördüğüm kadarıyla Ultra modelini almadıktan sonra şarjımın dayanmasında bir fark göremeyeceğim. Bu sebepten dolayı akıllı saatimi de yeni modeliyle değiştirmek istemiyorum.

Hızlı Düşen Fiyatı

Neden iPhone tercih ediliyor diye bir videom var. Günümüz Türkiyesinde bir çoğumuzun iPhone tercih etmesinin en büyük sebebi de ikinci elde diğer markaların cihazlarına göre nispteden fiyatını koruyabilmesidir.

Apple Watch için ben bunu pek söyleyemiyorum. Herhangi bir Apple Watch modelini alıp 2-3 sene kullandığınız zaman bu akıllı saatlerin fiyatları çok çabuk düşebiliyor. Ben bu sebepten dolayı kendi akıllı saatimi satmalı mıyım yoksa bir kenarda dursun mu? Yenisini alabilir miyim gibi düşüncelere zaman zaman dalıyorum.

Bildirimlerin Rahatsız Etmesi

Bu akıllı saat bana hayatımı iyileştirme konusunda yardımcı olması için ben bu akıllı saati almıştım. Ancak fark ettim ki artık bu cihaz bana yardımcı olmuyor. Bu cihaz benim hayatımı ele geçirmiş durumda. Resmen beni kontrol ediyor.

Duruş halkan için ayağa kalk diyor, kalkıyorum. Şu uygulamadan bildirimin var diyor, telefonu elime alıyorum. Akıllı saat bana yardımcı olmaya çalışıyor ama ben bildirimleri kapatarak rahatlamayı deniyorum çünkü her şeyi öğrenmek beni bunaltıyor.

Uzun lafın kısası her uygulamanın bildirimi açıkken zamanla bazı uygulamaların Apple Watch’taki bildirimlerini kapattığım. Her gün EKG çekerken bir süredir akıllı saatimi şarja bağlamadan kullandığım günlere geldik.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir