Samsung Galaxy S22 İnceleme Videosu

Selamlar herkese, Samsung Galaxy S22 modeli fiyatı ile şu günlerde bence akıl çelen bir model oldu. Bu cep telefonunun sıfırını 21-22.000 TL’ye satın almak mümkün gözüküyor. Günümüz şartlarında bu fiyata satılan bir akıllı cep telefonuna göre de özellikleri bence akıl çelici duruyor. Bu sebepten dolayı sizinle bu videoda Samsung Galaxy S22 İnceleme videosu paylaşmak istedim.

Cihaz Hakkında

9 Şubat 2022 tarihinde tanıtılan bu akıllı cep telefonu Samsung’un üst seviye modellerinden birisi sayılmaktadır. Galaxy S serisi bildiğiniz üzere iPhone rakibi bir seridir. Elimde olan bu cihaz da FE ya da Lite model değil. Evet, kabul ediyorum Ultra kadar ultra bir model de değil ancak tam kararında bir üst seviye model diyebiliriz.

Tasarım

Tasarım konusunda Samsung Galaxy S21 ile çok bir farkı bulunmuyor. Ancak tabi ki de bazı farklar bulunuyor. Mesela Samsung Galaxy S21 plastik bir arka kapağa sahipten Samsung Galaxy S22 Gorilla Glass Victus+ arka kapağa sahip. Tabi tasarımsal farklılıkları uzaktan bakarak anlamak çok da kolay değil.

Telefona ön taraftan baktığımızda ekranın üst kısmında bir yuvarlak bulunuyor. Bu yuvarlak içerisinde tahmin edeceğiniz üzere kamera yer alıyor. Ön taraftan bakında ekranın mümkün olduğu kadar büyük tutulup ince kenarlara sahip bir çerçeve oluşturulmak istendiğini hemen anlıyorsunuz.

Aluminyum kasanın dokunma hissiyatı gerçekten çok iyi. Bu aluminyumun çizilmelere ve kırılmalara karşı Samsung, dayanıklı olduğunu dile getirdi. Ancak tabi benim gene size önerim telefonu kılıf ve çeşitli koruyucular ile kullanmanız yönünde olur.

Telefon boyut ve kalınlık olarak gerçekten kötü durumda değil. iPhone 14 Pro’dan sonra kasa olarak hafif kalmasını da sevdim. Cihazın rengi kamerada çok daha güzel çıkıyor, onu da belirtmeden geçmeyeyim.

Öndeki kameranın üst kısmında stereo hoparlörümüz bulunuyor. Bu sayede telefonu yan tutarak bir şeyler izlemek istediğinizde izleme deneyiminiz sesle aldığınız zevkten dolayı kat ve kat artacaktır.

Telefonun sol tarafında herhangi bir tuş ya da farklı bir giriş bulunmuyor. Sağ tarafına baktığımızda ise karşımıza ses yükseklik tuşlar ve ekranı kilitleme tuşu çıkıyor. Telefonun alt tarafında ise hoparlör, USB-C girişi ve mikrofon bulunuyor. Üst tarafında da doğal olarak bir mikrofon bulunuyor.

Telefonun arka tarafında bulunan Samsung yazısı biraz kabartılı olmuş, bunu eliniz ile hissedebiliyorsunuz. Kamera çıkıntısı iPhone’da olduğu kadar yumuşak bir şekilde değil de biraz daha dik bir şekilde yapılmış. Telefonu kılıfsız kullananlar bunu da hissedecektir. Telefonun genel olarak kenarlarının keskin tasarımı da biraz rahatsız etmiyor değil.

Samsung Galaxy S22 İnceleme Ekran

6.1 inç büyüklüğünde 2340×1080 piksel çözünürlükte 120 Hz yenileme hızına sahip bir ekran bu akıllı cep telefonunda bulunuyor. Rakamlara baktığımızda Galaxy S22 yüzümüzü güldürüyor. 6.1 inç büyüklüğünde bir ekran günlük kullanım için son derece yeterli bir büyüklük. Bundan büyüğü zaten Plus modellerinde karşımıza çıkıyor.

Çözünürlüğün karşılığı da full-HD+ Super AMOLED ekrana denk geliyor. 2K ya da 4K bir ekran karşımızda yok ancak Super AMOLED sayesinde ekran gayet keskin gözüküyor ve renkleri de yanlış göstermiyor. Açık mekandaki performansı da gerçekten yeterli. Eğer bu ekranında açık ortamdaki performansından bir şikayetiniz var ise kullandığınız ekran jelatini kaynaklıdır diyebilir.

Özellikle oyuncular ve bir şeyler izlemeyi sevenleri sevindirecek bir haberim var. Bu cep telefonunun ekranı 120 Hz ekran yenilemesi yapabiliyor. Üstelik bu ekran yenileme hızı da telefonun ayarları üzerinden değiştirilebiliyor. Eğer güç tasarruf modlarından birisini açarsanız o zaman da ekran yenileme hızınız sınırlandırılacaktır.

Ekran altında gömülü olan optik parmak izi sensörü bu cep telefonunda bulunuyor. Bence çalışmasında herhangi bir yavaşlık da yok. Tabi ki de yüz tanıma teknolojisi ve desen ya da pin ile de telefonu koruyabiliyorsunuz.

Hep açık ekran özelliği kesinlikle bu telefonda bulunuyor. Ekranın sararmasının adı göz rahatlığı kalkanı isimlendirilmiş. Bu ismi görünce bir an hayal gücümde farklı şeyler canlanmıştı. Ekran modu ile ekranda gözüken renklerin dengesini de değiştirebiliyorsunuz.

Belki merak edenleriniz olacaktır, bu telefonda herhangi bir şekilde kıvrımlı ekran bulunmuyor. Bu seriye ait kıvrımlı ekrana sahip olan model Samsung Galaxy S22 Ultra modelidir.

Performans

Samsung’un üst seviye modelleri bildiğiniz üzere satıldığı bölgeye bağlı olarak farklı çipler ile geliyordu. Bizim ülkemize de hep Exynos denkg geliyordu ancak bu sefer bu cihaz karşımıza Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 ile geldi. Bu çip ile cihaz günlük işlemler için çok güçlü kalıyor. Günlük uygulamalarda bir yavaşlama ya da donma/kasma olmuyor. Ancak konsol kalitesinde olan bazı oyunlarda FPS drop olabiliyor. Her oyunda değil, konsol kalitesinde olan oyunlarda oluyor. Isınma olmuyor mu? Evet, yüksek kaliteli oyunlarda oluyor. Hatta telefonun ilk kurulumundan sonra hızlı bir şekilde dosyaları indirirken de telefon ısındı.

Depolama tarafına baktığımızda bu cihazda 8 GB RAM ve 128 GB dahili saklama alanı bulunuyor. Bu telefona ait kesinlikle en kötü şey microSD hafıza kart yuvasının bulunmamasıdır. Samsung’un cihazlarını iPhone’dan ayıran bu detayın kaybolması gerçekten bence çok büyük bir eksidir. Herhalde hafıza kartına taşınan dosyaları okumak ya da hafıza kartına hafıza kartı limitlerinden kaynaklı yavaş yazmak telefonun performansını düşürdüğü için böyle bir yol izlenmiş olmalı diye düşünüyorum.

Kamera

Arkada 3 adet kamera lensimiz bulunmaktadır. Ana kamera lensi 50 MP çözünürlükte ve 1.8 diyafram açıklığı bulunuyor. Telefoto lensimiz 10 MP çözünürlükte, 2.4 diyafram açıklığına sahip ve 3x optik yakınlaştırma yapabiliyor. Geniş açılı lensimiz ise 12 MP çözünürlükte ve 2.2 diyafram açıklığına sahip.

Ön tarafa baktığımızda ise 10 MP çözünürlükte 2.2 diyafram açıklığına sahip bir kamera bulunuyor.

Samsung Galaxy S22, HDR10+ video kaydı yapabiliyor ve HEIF formatını da destekleyebiliyor. Karanlık ortamlarda iyi çekim yapabilmek için bu cep telefonunda Nightography denilen bir özellik bulunuyor. Süper şeffaf cam ile yansımalar minimalize edilmiş ve büyük piksel sensörü ile birlikte karanlıkta daha çok detayı Galaxy S22 tespit edebilmektedir. Evet, evet gece modunda da portre çekimi yapabiliyor.

Optik Görüntü Sabitleyici sayesinde hareket halindeyken de size güzel videoların sunulacağı söyleniyor. Yapay zeka sayesinde nesnelerinizi silebilirsiniz, aynı anda birden fazla kamera ile kayıt yapıp istediğiniz zaman açıları değiştrebilirsiniz. Bunun gibi kamera konusunda işinize yarayacak bir kaç güzel özellik daha bulunuyor.

Bu kadar söz yeter diyip sizi kamera konusunda Samsung Galaxy S22 İnceleme içeriği için videoya bakmanızı öneririm.

Özellikler

Ülkemizde henüz desteği olmasa da bu cep telefonu 5G desteğine sahiptir. Plus ve Ultra modellerinin aksine bu telefonda Wi-Fi 6E bulunmuyor. Ancak bu telefonda Wi-Fi 6 bulunuyor. Bu da aslında günlük kullanıcılar için gerçekten yeterlidir. Henüz 6E ile 6 arasındaki farklar günlük kullanımda bence fark edilmeyecektir. Bununla beraber Galaxy S22’de Bluetooth 5.2 teknolojisi bulunmaktadır. Ultra modelde bulunan düşük frekans ile iletişim kurulmasını sağlayan çip bu telefonda bulunmuyor.

Android 12 işletim sistemi ile gelen cep telefonu Samsung One UI 4.1 arayüzüne sahip. Doğal olarak güvenlik için bu cihazda Samsung Knox da bulunuyor. Samsung, bu cihaz için 4 büyük Android güncellemesi vereceğinin sözünü verdi. Bu da cihazın Android 16’ya kadar yükseltilebileceği anlamına geliyor. Bununla beraber 5 yıl da güvenlik güncellemesi verileceği dile getirildi. Bu da 2027 yılına kadar demek oluyor.

Batarya ve Şarj

3.700 mAh büyüklüğünde bir batarya bulunuyor. Çıkartılamayan bu batarya kapasite olarak aslında yeterli. Telefon henüz sıfır olduğu için şarjı da iyi dayanıyor. Ancak batarya konusunu ilerleyen günlerde konuşmak çok daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

Bu telefonda 45W gücünde hızlı şarj teknolojisi bulunmuyor. Kablolu olarak bu telefon 25W ile şarj olabiliyor. Tabiki de telefonda USB-C çıkışı bulunuyor. 15W kablosuz şarjı da bu telefon destekliyor. Aynı zamanda bu cihaz kablosuz olarak diğer cihazları da 4.5W ile şarj edebiliyor.

Sonuç

Bu fiyatlarda sıfır cep telefonlarını karşılaştırırsak Apple cephesinden bu fiyata iPhone 11 alabileceğinizi düşünüyorum. Hadi iPhone 12 almış olun. Ben kesinlikle bu paraya iPhone 12 almak yerine Samsung Galaxy S22’nin alınabileceğini düşünüyorum eğer Apple ekosisteminden bir cihaz kesinlikle almayacaksanız. Önceliğiniz Apple ekosistemi dışına çıkmamak değil de bütçenize uyan ve ihtiyaçlarınızı fazlası ile karşılayabilecek bir cep telefonuysa Galaxy S22’yi tercih etmenizi öneririm.

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir