Kategoriler: Yazılım Geliştirme

Yoast SEO Tavsiye WordPress Eklentisi

WordPress kullanarak oluşturulmuş web sitesi türevlerini zenginleştirmenin en kolay ve en güzel yolu çeşitli eklentiler kurmaktır. Web site yöneticileri bazen bu eklentileri biraz abartıyor olsa da eklenti kurmakta web siteye fayda olduğunu düşünüyorum. Bana kalırsa herhangi bir Wordpess site türevine ilk kurulması gerekilen eklenti Yoast Seo eklentisidir.

Yoast Seo Google Optimizasyonu İçin Birebir

Bahsetmiş olduğum eklentiyi ilk olarak Naraş Serhan Okan abim sayesinde öğrendim ki iyi de öğrenmişim. Teşekkür ederim abim.

WordPress üzerinde herhangi bir web uygulaması oluşturduysanız ilk kale almanız gereken servis Google olmalıdır. Eğer yapmış olduğunuz web uygulamasını sadece belli bir kitle kullansın istemiyorsanız ve web uygulamanızın kullanıcı sayısının organik bir şekilde artmasını istiyorsanız, Google’da üst sıralarda çıkmanız ilk hedefiniz olmalıdır. Bu hedef de sadece web uygulamanızın adı yazılınca olmamalıdır. Günlük hayatta kullandığımız kelimelerde de web uygulamanız üst sıralarda olmalıdır.

Seo işlemleri ayrıca emek ve para isteyen bir işlemdir. Bunun için çok çalışmanız gerekmektedir. Bu çalışmalara bir şekilde başlamak ya da ücretsiz bir şekilde kendinizce başarılı bir Seo optimizasyonu yapmak istiyorsanız ve yapmak istediğiniz web uygulaması WordPress kullanıyorsa Yoast Seo eklentisini hemen indirin. Bu eklentiyi indirip eklentiyi konfigüre edin.

Yazmış olduğunuz her yazıda ve oluşturmuş olduğunuz her içerikte Yoast Seo sizlere puan verecektir. Bu puanları arttırmak için sunulmuş olan önerileri dikkate alarak SEO optimizasyonunuzu arttırabilirsiniz. Korkmayın bu eklenti sayesinde hiç bir şekilde kod yazmadan tüm işlemlerinizi yapabileceksiniz. Eklentinin ücretli versiyonunu eğer bütçeniz var ise almanızı tavsiye ederim. Ben Teknotra’da bu eklentinin ücretsiz versiyonunu kullanıyorum.

KAYNAK

Son Yazılar

Apple Tarafından Beklenen Tablet 2023 iPad Ultra Geliyor mu?

2022 yılı içerisinde Apple yenilenen iPad modellerini karşımıza çıkarttı. Ancak hepimizin beklediği iPad modeli 2022… Daha fazla oku

3 gün önce

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

4 gün önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

6 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

7 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

1 hafta önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

2 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır