Aktif Sekmeyi Kapatmak – Visual Studio İpuçları 10

Visual Studio kullanarak bir proje üzerinde çalışıyorsanız tek bir sekme ile çalışma ihtimaliniz yok denecek kadar azdır. Bu sebepten dolayı sıklıkla farklı sekmeler açıyor, açtığınız aktif sekmeyi kapatmak için farenizi hareket ettiriyorsunuz ve farklı sekmelere geçiş yapıyorsunuz. Bir yazılımcı bana göre mümkün olduğu kadar az fare kullanıp tüm isteklerini IDE kullanırken klavye üzerinden yapmalıdır.

Sekmeler ile uğraşırken de fare kullanmak yerine sekmeler ile ilgili tüm işlemlerini klavye üzerinden yapmalıdır. Evet, klavyeden elini çekip farenin üzerine koyması çok az bir zaman kaybına yol açacaktır ama sonuçta açacaktır. Bu sebepten dolayı sekmeler arası dolaşırken Ctrl + Tab kısayolunu kullanıyorduk.

Aktif Sekmeyi Kapatmak İçin Klavye Kullanımı

Mevcut sekmeyi sadece klavye kullanarak elbette mümkündür. Bu işlemi bir kere yapmaya başladığınız zaman hep yapmaya devam ediyorsunuz. Boş yere elinizi klavyeden kaldırıp da fareye koyduğunuzu anlıyorsunuz. Elinizi fareye götürmeden aktif sekmeyi klavye kullanarak kapatmanızı sağlayan tuş kombinasyonu : CTRL + F4 tuşudur.

Bu tuş kombinasyonu size ALT + F4 tuş kombinasyonunu hatırlatıyor değil mi? ALT + F4 tuş kombinasyonu uygulamayı / pencereyi kapatmaktadır. Aklınızda bulunsun genelde ALT ile başlayan tuş kombinasyonları uygulama / pencere bazlı olurken CTRL tuşu ile başlayan kombinasyonlar sekme ile ilgili olmaktadır.

Tüm Visual Studio ipuçları yazılarına bu adresten ulaşabilirsiniz. Bir Visual Studio kullanıcısı olarak bu ipuçlarına bir göz gezdirmenizde fayda var. Eğer aklınızda bu tipte ipuçları geliyorsa bunları da yorum satırında paylaşmaktan çekinmeyin.

Son Yazılar

Apple Tarafından Beklenen Tablet 2023 iPad Ultra Geliyor mu?

2022 yılı içerisinde Apple yenilenen iPad modellerini karşımıza çıkarttı. Ancak hepimizin beklediği iPad modeli 2022… Daha fazla oku

2 gün önce

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

4 gün önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

5 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

6 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

1 hafta önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

2 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır