Xcode Karşılama Ekranı – iOS Uygulama Geliştirme 1

iOS uygulama geliştirme işlemlerine başlamak için Mac OS işletim sistemini kullanan bilgisayarınıza Xcode’u indirmeniz gerekmektedir. Xcode nedir ve nasıl indirilir konusunda bilgiye ihtiyacınız varsa Xcode Nedir ? başlıklı yazıma göz gezdirmenizi öneriyorum. Xcode’u indirdiyseniz uygulamayı ilk kez açıyorsanız karşınıza Xcode karşılama ekranı çıkacaktır.

Xcode Karşılama Ekranı

Apple yazılımlarını daha önceden kullandıysanız aslında alışık olduğunuz basit bir karşılama ekranı sizi karşılıyor. Temelde 2’ye bölünmüş bu ekranın sağ tarafında en son Xcode ile açmış olduğunuz proje / dosyalar gösterilmektedir.

Ekranın sol tarafına yukarıdan aşağı bakmaya başlarsak en sol üst köşede x butonu bulunmaktadır. Bu buton ile Xcode karşılama ekranını ya da Xcode’u kapatabilirsiniz.

Xcode’a Hoş Geldiniz diyen bir yazı ve bu yazının üstünde Xcode logosu bulunmaktadır. Yazının hemen altındaysa Xcode sürümünüz yazmaktadır. Yeni iOS sürümü çıktıkça Xcode’unuzu güncellemeniz gerekmektedir (Eğer son sürüm iOS için geliştirme yapacaksanız).

Create a new Xcode Project yazısı adından ve açıklamasından da anlaşıldığı üzere yeni bir Xcode projesi oluşturmanıza imkan sağlıyor (kategoriye ait bir sonraki yazı bu menü üzerinden ilerleyecektir).

Clone an existing project GitHub ya da farklı çeşitli Git repostorylerinde bulunan projeleri lokalinize kopyalamayı sağlayan ve direk bu projeler üzerinde çalışmanıza olanak tanıyan seçenektir.

Open a project or file bilgisayarınızda bulunan bir projeyi ya da dosyayı açmanıza olanak tanıyan seçenektir.

Son Yazılar

iPhone Pil Sağlığı Nasıl Korunur Yapılması Gerekenler

İnsan o kadar para verip de yeni bir iPhone alınca cihazını ilk günkü gibi korumak… Daha fazla oku

4 gün önce

iPhone Virüs Bulaşır mı? iPhone Ele Geçirildi ve Virüs Bulaştı

Apple iPhone piyasada bulunan Android cihazlardan çok daha güvenli diyoruz. Ancak bu iPhone'u yenilmez yapmıyor.… Daha fazla oku

1 hafta önce

Apple Tarafından Beklenen Tablet 2023 iPad Ultra Geliyor mu?

2022 yılı içerisinde Apple yenilenen iPad modellerini karşımıza çıkarttı. Ancak hepimizin beklediği iPad modeli 2022… Daha fazla oku

2 hafta önce

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

2 hafta önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

2 hafta önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

2 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır