Kategoriler: ArabaDiğer

Tesla Cybertruck Tasarımı Neden Bu Şekilde ?

Kamyonet pazarında bir ilki yaşatan firma 200 bine yakında bir sipariş almış durumda. Bu rakam ile firma ne kadar başarılı bir hamle yaptığını kanıtlar nitelikte bence. Tesla Cybertruck tasarımı ile son günlerde herkesin gündem konusu oldu diyebilirim.

Tesla Cybertruck Tasarımı Hakkında Açıklama Geldi

Kaplaması tam yüklenmemiş araba oyunu mu oynuyor ? Tarzında bir çok eleştiriye maruz kalan bu kamyonetin gerçekten tasarımı alışık olduğumuz tarzın çok dışında. Gereksiz fazla üçgen formu olan kamyonet sokakta giderken tüm dikkatleri kolayca üstüne çekebiliyor. Bu dikkatleri üzerine çeken tasarım, güzel bir tasarım mı ? Güzellik göreceli diyip bu soruyu geçiyorum.

Arabanın bu şekilde bir tasarıma sahip olmasının nedeni Elon Musk tarafından açıklandı. Firma CEO’su resmi Twitter hesabında bu konu ile alakalı bir tweet attı.

Atmış olduğu tweette Tesla Cybertruck tasarımı için kullanılan 30X paslanmaz çelik kullanılmış. Elon Musk, kullanılan bu özel çelik türü standart pres makinelerini kıracağını söylüyor. Bunun için ya özel bir pres makinesi oluşturulacaktı ki bu yöntem çok maliyetli. Ya da karşımıza tam şekillenmemiş bir araba çıkacaktı. Gördüğünüz üzere 2. seçenek gerçeğe döndü.

Kullanılan bu malzeme ile firma, arabanın zorlu off road koşullarında problem çıkartmaması ve zarar görmemesini ne kadar çok istediğini bize göstermiş oldu.

Volvo tasarımları da çok uzun süreler iyi tasarımda değillerdi neden ? Halk dilindeki cevabı: Çeliğe adamlar nasıl şekil versin ki ?

Son Yazılar

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

2 gün önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

3 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

4 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

7 gün önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

1 hafta önce

Face ID vs Touch ID ? Hangisi Daha Güvenilir Hangisi Daha Hızlı ?

iPhone modellerinde güvenlik için Touch ID teknolojisini de Face ID teknolojisini de kullandık. iPhone SE… Daha fazla oku

2 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır