Kategoriler: ArabaDiğer

Tesla Cybertruck Tesla Elektrikli Pickup Tanıtıldı

Elektrikli araba sektörünün bir numarası olmayı başaran marka elektrikli pick-up modeli olan Tesla Cybertruck modelini tanıttı. Tasarımını ilk gördüğüm anda bu adam bizimle resmen dalga geçiyor dediğim kamyoneti sokakta görmek istemiyorum desem yeridir. Kartondan araba yapmaya çalışan küçüklüğümü hatırladım resmen. Neyse ki estetik yoksunu tasarımı sayesinde kaportacıların işi kolaylaşacak. Bunu bizim ustalar rahatlıkla düzeltir hocam.

Tesla Cybertruck Özellikleri

Tesla elektrikli pickup modeli 3 farklı güç seçeneği ile piyasaya çıkacaktır. Arabanın gövdesinin ve camlarının darbelere dayanıklı olduğu söylendi. Test sırasında arabanın lavabo atınca kırılmadı denilen camları rahatlıkla kırıldı. Elon Musk, neyse ki içinden geçmedi diyip bu konuyu düzelteceklerini bildirdi.

Enişte kamyoneti şarj et de mangala çıkalım modu kamyonetin yeni özelliği

Tasarımı ile bir eşi benzeri olmadığını düşündüğüm modelin en baz modeli arkadan itişli diğer versiyonları ise 4 çeker sistemi ile satışa sunulacak. En baz versiyonunun 400 kilometre menzili ve 1.500 kg taşıma kapasitesi olacağı söylendi. 6.5 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşan bu model piyasada en güçlü olarak bilinen Dodge Ram ve Volkswagen Amarok‘tan daha hızlı ivmeleniyor. Baz modeli 40.000 $ fiyat etiketi olacağı söylendi.

Tesla Cybertruck baz üstü versiyonu ise 50.000 $ fiyata sahip ve gücünü çift elektrikli motordan alıyor. Kamyonetin menzili 482 kilometre olarak bildirildi. 0 kilometre hızdan 100 kilometre hıza bu model 4.5 saniyede çıkabiliyor.

Tesla elektrikli pickup modelinin en pahalı versiyonu 70.000 $ fiyata sahip ve menzili 800 kilometre olarak açıklandı. Yine çift elektrikli motoru olan bu kamyonetin 0 – 100 hızlanma verisi 2.9 saniye olarak açıklandı.

Bu 3 modelde de havalı süspansiyonlar bulunuyor. Özellikle arka tarafa yük indirip – bindirirken işe yarayacak bu özellik hayat kurtaracaktır diye düşünüyorum. Arabanın 35 derece yaklaşma ve 28 derece uzaklaşma açısı bulunmaktadır.

Arabanın içinde tabiki de büs büyük bir dokunmatik ekran bulunuyor. Bu dokunmatik ekran 17 inç büyüklüğündedir. Araba içerisinde 6 kişi rahatça seyahat edebilmektedir.

Son Yazılar

Apple Tarafından Beklenen Tablet 2023 iPad Ultra Geliyor mu?

2022 yılı içerisinde Apple yenilenen iPad modellerini karşımıza çıkarttı. Ancak hepimizin beklediği iPad modeli 2022… Daha fazla oku

2 gün önce

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

4 gün önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

5 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

6 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

1 hafta önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

2 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır