Kategoriler: MobilTelefon

iOS 16.1 Beta 1 Yayınlandı Tüm iPhone Modellerine Pil Yüzdesi Geldi

Bir çoğumuz için hatalarla dolu iOS 16 işletim sistemi yeni sürümüyle geliyor. Son güncelleme ile gelen hataları gidermek ve iPhonelar’a daha fazla özellik katabilmek için iOS 16.1 Beta 1 yayınlandı.

Lütfen bu işletim sistemini yüklemeyin. Bu bir beta işletim sistemidir. Normalden çok daha fazla hata ile doludur. Cihazınız patlasa, yansa ya da çatlasa kimseden hak talep edemezsiniz. Bunu iOS 16 için de demiştim ancak yükleyen gene yükledi.

iOS 16.1 Beta 1 Yenilikleri

Cihazınızda kilit ekranı açıkken kilit ekranını kişiselleştirmek için ekrana basılı tuttuğunuzda kilit ekranını mı yoksa ana ekranı mı kişiselleştirmek istediğinizi size soran bir ekran açılıyor.

Müjdemi isterim. iPhone 11, iPhone Xr, iPhone 12 mini ve iPhone 13 mini cihazlarına yüzdelik batarya göstergesi geldi. Bu konuyu daha detaylı olarak pil yüzdesi yazısında ele aldım.

Temiz enerji şarjı denilen çevre için önemli güzel bir özellik iPhonelar’ımıza geldi. Doğal olarak şimdilik sadece belli bölgelerde bu özellik çalışıyor. Elektrik şebekesinin daha sürdürülebilir enerji kaynakları kullandığı zamanları hesaba katmak için şarj sürelerini optimize edecek. Apple, amacının iPhone’ların karbon ayak izini azaltmak olduğunu söylüyor.

Ekran görüntüsü alıp bitti seçeneğine bastığınızda size sunulan seçeneklerin yeri değişmiş. Araç takımındaki Takvim uygulamasının ikonu değişmiş. Artık uygulamalara basılı tutup silmek istediğinizde size yeni bir seçim sunuluyor. Paylaşımlı arşiv yeniden iOS 16 için aktive edilmiş. LiveActivity desteği iPhone’a eklenmiş.

Matter Aksesuarları desteği iPhone’a gelmiş. Matter, akıllı ev aksesuarlarında Amazon, Apple, Google ve diğer bir çok üreticinin anlaşıp geliştirmekte olduğu bir protokoldür.

iOS 16.1 Beta 1 Hataları

Ayarlar > Yazılım Güncelleme ekranına girdiğnizde yazılım güncellemesi denetlenemiyor hatasını göreceksiniz. Bu sebepten dolayı kesinlikle iOS 16 Beta 1 güncellemesini kurmayın.

Bazı iPhone modellerinde odağı manuel olarak değiştirdiğinizde sürekli odaklar değişmeye başlıyor.

Son Yazılar

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

1 gün önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

3 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

4 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

7 gün önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

1 hafta önce

Face ID vs Touch ID ? Hangisi Daha Güvenilir Hangisi Daha Hızlı ?

iPhone modellerinde güvenlik için Touch ID teknolojisini de Face ID teknolojisini de kullandık. iPhone SE… Daha fazla oku

2 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır