Apple Watchos 9 Yenilikleri WatchOS 8 Karşılaştırmalı

iOS 16 güncellemesi ile birlikte Apple WatchOS 9 da yayınlandı. Bu videoda WatchOS 8 ile WatchOS 9 yenilikleri karşılaştırması yapacağız. İlk göze çarpan yenilik yeni saat yüzleri olsa da bunun dışında bir çok yenilik bulunuyor.

iPhone X kullanıyorsanız iOS 16 güncellemesini şimdilik kurmayın. iPhone X kullanıcılarından aldığım geri dönüşlere göre iOS 16 güncellemesi kullanıcıları büyük bir hüsrana uğratmış gözüküyor. Aynı zamanda pil yüzdesi gelmeyen 4 iPhone modeli için de iOS 16.1 güncellemesinde gelecek. Bu bilgilerin detayına bu yazıdan erişebilirsiniz.

Yeni Saat Yüzleri

Modüler, metropolitan, teneffüs ve astronomi kadranları ile saate farklı yüzler ile bakın. Ayın, güneş sisteminin ve dünyanın anlık konumlarına bakabileceğiniz bolca kişiselleştirmeleri olan yeni saat yüzlerine merhaba deyin !

Yeni Bildirim Tasarımı

Bildirimler watchOS 8’de tam ekran olarak gözükmekteydi. Artık watchOS 9 ile birlikte Apple Watch’un üst kısmında küçük bildirim göstergeleri ile bu bildirimler gösterilecek.

Apple Watchos 9 Yenilikleri

Yenilenen Pusula Uygulaması

Uygulamanın ikonu dahi değişmiş. Uygulamanın tasarımı baştan sona değişmiş. Üstelik bir nokta belirleyip sizin o noktaya ulaşmanızı sağlayan yeni bir özellik de eklenmiş.

Egzersiz

Antrenman sırasında aktivite halkaları, kalp atış hızı bölgeleri, güç ve yükseklik gibi ölçümleri görebilmeniz artık mümkün. Bunları yapabilmek için digital crown’u çevirmeniz yeterlidir. Sık yapmış olduğunuz dış koşu antrenmanı ya da bisiklet antrenmanlarında artık kendiniz ile yarışabilirsiniz.

İlaç Hatırlatıcı

İlaç, vitamin ve takviyelerinizi sağlık üzerindeki ilaçlar uygulamasından etkileşimli Apple Watch üzerinden de takip edebilirsiniz. Üstelik bu kayıtlar anımsatıcılar üzerinden de takip edilebiliyor.

Uyku Takibi

REM, yüzeysel ve derin uyku evrelerini takip edebileceğiniz bir uyku takibi artık Apple Watch’ta mümkün. Üstelik herhangi 3. parti uygulama kurmadan. iPhone’un sağlık uygulamasından kalp atış hızı ve solunum hızı tabloları ile takip etmek mümkün.

Takvim

Yenilenen takvim uygulaması ile doğrudan akıllı saatinizle etkinlik oluşturabiliyorsunuz. Belirli bir güne ya da haftaya kolayca saat üzerinden bakabilirsiniz.

Apple Watch Yansıtma

Apple Watch’unuzun ekranını olduğu gibi iPhone’unuza yansıtabilirsiniz. Üstelik iPhone üzerinden akıllı saatinizi kontrol dahi edebilirsiniz.

Tüm yenilikleri öğrenmek için videoyu izlemeyi unutmayın.

Son Yazılar

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

1 gün önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

2 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

3 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

7 gün önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

1 hafta önce

Face ID vs Touch ID ? Hangisi Daha Güvenilir Hangisi Daha Hızlı ?

iPhone modellerinde güvenlik için Touch ID teknolojisini de Face ID teknolojisini de kullandık. iPhone SE… Daha fazla oku

2 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır