Arduino Kütüphane Ekleme Windows ve Mac İçin

Arduino ile proje geliştirmeye başlayanların belki de en çok yaşadığı sorunlardan birisi de projeye kütüphane eklemektir. Bu sorun ile aslında bir problemden ötürü karşılaşılmıyor. Bilgi eksikliğinden dolayı bu sorun ile karşılaşılınıyor. Ben de bu Arduino kütüphane ekleme sorunu ile projelerimi geliştirirken karşılaştım.

Arduino Kütüphane Ekleme İşlemi

Bu işlemi yapma amacınız bellidir. Oluşturmak istediğiniz projede kullandığınız devre elemanları gereği ya da işinizi kolaylaştırmak için önceden tanımlanmış bazı fonksiyonları projenizde kullanmaktır. bu gayet normal bir durumdur, hele ki Arduino gibi donanım bazlı projelerde. Malum donanımı üreten nasıl kütüphanesini de üretmiştir.

Arduino geliştirme uygulamasını kullanmakta olduğunuz cihaza kurduğunuzu varsayıyorum. Eğer bu işlemi yapmadıysanız sizi bu yazıma alabilirim. Yeniden yolumuza devam edelim. Kütüphane ekleme işleminin bir çok yolu vardır. Ancak ben en işinize yarayacak olan manuel şekilde kütüphane eklemeyi anlatacağım. Manuel şekilde kütüphane ekleme, kütüphane mağazasında olmayan kütüphanelerde de çalıştığı için bu işlemi daha önemli buluyorum. Github gibi yerlerde bulunan kütüphaneleri rahatlıkla bu yöntem ile yükleyebilirsiniz.

Kullanmakta olduğunuz cihaz işletim sistemine göre kütüphane dosyalarınızı kopyalayacağınız dosya yolu değişiklik göstermektedir. Bu dosya yolları işin aslında kısaca belgelerim içerisinde Arduino altında libraries dosya yoludur. İşletim sisteminize göre belgelerime gidiş yolunuz değişeceğinden dosya yolunuz da farklılık gösterecektir.

Zip formatında indirdiğiniz dosyaları zipten çıkartıp klasör şeklinde bu dosya yoluna kopyalayabilirsiniz. Libraries klasörüne bir örneği aşağıda görebilirsiniz.

Bu işlemi yaptıkta sonra kodunuzda rahatlıkla kütüphaneyi import edebilirsiniz.

Ben bu problemi 2 defa yaşadım. İkinci yaşadığımda nasıl yapıldığını unuttum, malumunuz aradan çok vakit geçmişti. İlk seferinde Onat Göksel, ikinci seferinde ise Erdi Uçar sayesinde bu problemi beraber çözdük. Teşekkür ederim dostlarım.

KAYNAK

Son Yazılar

Apple Tarafından Beklenen Tablet 2023 iPad Ultra Geliyor mu?

2022 yılı içerisinde Apple yenilenen iPad modellerini karşımıza çıkarttı. Ancak hepimizin beklediği iPad modeli 2022… Daha fazla oku

23 saat önce

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

3 gün önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

4 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

5 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

1 hafta önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

1 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır