2023 Yılında iPhone 7 Plus Alınır mı? Videolu Açıklama

Ülkemizde artan akıllı cep telefonu fiyatları nedeniyle siz de iPhone 7 Plus almayı düşünüyor olabilirsiniz. Çeşitli firmalar akıllı cep telefonlarını yenileyip satıyorlar. Bu firmalarda da 7 Plus ilanları bolcana bulunuyor. Bu sebepten dolayı sizinle bu yazıda 2023 yılında iPhone 7 Plus alınır mı bunu konuşacağız.

Tasarım

Ön taraftan baktığımızda iPhone 6 Plus ve 6S Plus tasarımını görüyoruz. Yan ve arka taraftan baktığımızda cihaz yeni tasarımını bize gösteriyor. Cihazda kullanılan kasa malzemesi kendisini kaliteli hissettiriyor. Haptic feedback ile bize geri bildirimde bulunan bir ana ekran tuşu geldi karşımıza. Normal fiziksel tuş iPhone 7 serisi ile birlikte hayatımızdan çıkmıştı. Biraz tepki gelmiş olsa da titreşim seçeneğini seçebildiğimiz bence güzel bir seçimdi.

Bu cihazda diğer bir tepki toplayan değişiklik hepimizin bildiği 3.5 mmlik jack girişinin iPhonelar’dan gidişiydi. O dönemler çok ses getirmiş olsa da günümüz için bence artık bu bir problem değil. Artık bu girişin hayatımızdan çıkışına alıştık. Bir çoğumuz kablosuz kulaklıklar kullanıyor. Bu kulaklık da AirPods ile gayet güzel entegre bir şekilde çalışabiliyor. 

Cihazın arka kısmı son derece parmak izi tutuyor. Evet, arka kısım da çiziliyor. Yan taraflarında vuruklar ve vuruklara bağlı olarak da boya atması olabiliyor.

Ekran

1920×1080 çözünürlükte 5.5 inç büyüklüğünde bir ekran karşımızda var. Ekran kalitesi kötü değil ancak güneş altında günümüz modelleri kadar parlak kalamıyor. Bu günlerde ekranı değişmemiş ya da ekranında yanıklar oluşmamış bir 7 Plus modeli bulmak çok kolay değil. Görmekte olduğunuz cihazın ekranında da bazı küçük renk bozuklukları var. 

3D touch özelliği de bu cihazda bulunuyordu. Kim ne derse desin uygulamayı açmadan erişebildiğim bu kısayolları ben seviyorum. 

Ekranın büyük olması sayesinde bazı uygulamalarda ekranı yatay modda kullanabiliyorsunuz, bunu da söylemeden geçmeyelim. 

2023 Yılında iPhone 7 Plus

Kamera

Bu cihaz karşımıza çıkan arkada çift kamera sistemi bulunduran ilk iPhone modeliydi. Bunun sayesinde derinlik özelliğine sahip portre fotoğrafları çekebilmek mümkün oluyordu. Aynı zamanda 2x optik zoom da yapılabiliyordu. 

12 mp arkada ana kamera bulunuyor. 1.8 ve 2.8 diyafram açıklığına sahip olan 2 farklı lens var. 4K 30 fps ana kamera video kaydı yapabiliyor. 

Ön kameramız da 7 mp çözünürlükte kamera bulunuyor. Bu kamera 1080p 30 fps video kaydı yapabiliyor. Rakamlarla ortalığı karıştırmaya gerek yok. Evet, profesyonel bir seviyede değiliz ancak ben genel olarak kamera performansını yeterli buldum. 

Özellikler

Cihazın ekranının o dönemlerin düz modellerinden daha büyük olması günümüz dünyasında büyük bir avantaj sunuyor. LTE desteği sayesinde hücresel veri üzerinde de rahatlıkla internette gezinebiliyorsunuz. 

Bu cihazın suya karşı dayanıklı bir yapısı vardı. IP67 sertifikasına sahip ilk iPhone serisi de iPhone 7 serisiydi. iPhone modellerinde çıktığı günlerde alışık olmadığımız bir özellikti. Ancak bu özelliğe çok fazla güvenmeyin. Malum kullanacağını cihaz önceden tamir görmüş olabilir. Ya da yalıtım malzemelerinde aşınmalar söz konusu olabilir. Bu su geçirmezliği nedeniyle cihazın hoparlör şiddetince bence bir hayli azalma olmuştu. 

TouchID özelliği bu cihazı ön plana çıkartan bir güzellik. Bu sebepten dolayı ikinci el bir iPhone 7 Plus alırken TouchID özelliğinin çalıştığına emin olmanızı öneririm.

Siri, Türkçe diliyle iPhone 7 Plus modelinde gayet başarılı bir şekilde çalışabiliyor. Baktığımız zaman ana ekranda araç takımlarının olması da güzel bir detay diyebiliriz. 

iOS 15.7.2 güncellemesi bu cihaza geldi. Bu sürüm bize şunu gösteriyor. Evet, iOS 16 ya da iOS 17 gibi son sürümleri cihaz alamıyor. Ancak bazı küçük güvenlik güncellemeleri cihaza geliyor. Telefonda A10 çip bulunuyor. Bu çip sayesinde tabiki de oyun oynayabilirsiniz. Hatta Apple Arcade desteği de var. Ancak bu telefonda oyun oynadığınız zaman şarjınız su gibi akıp gidecektir. Bazı yüklü oyunlarda da zaman zaman fps drop yaşayabilirsiniz. Yüklü bir oyunu açar açmaz zaten cihazın bir telefon gibi değil de bir ısıtıcı gibi hemen fark edeceksiniz.

Arkaplanda açık olan uygulama sayısını biraz abartıp paralelde bir şeyler yapmak istediğinizde 7 Plus açık olan eski uygulamaları sizin için kapatabiliyor ya da yeni uygulamayı açarken bazı yavaşlıkları size yansıtabiliyor. 

Yorumlarım

Cihazı kullandığınız zaman genelde soğuk kalan bir cihaz değil. Çoğu zaman cihazın ısındığını hissediyorsunuz.

Saklama alanı büyük olan modeli tercih etmenizi her zaman öneririm. Bu cihaz 32, 128 ve 256 GB’lık saklama alanı seçeneklerine sahip. Benim bu videoda kullandığım model 128 GB saklama alanına sahip. Bu cihaz ile çok büyük medyalar oluşturmuyor olabilirsiniz. Ancak Whatsapp gibi mecralardan size gelen veriler zamanla saklama alanınızın dolmasına neden olacaktır.

Günümüz iPhone modellerinde ekrana basınca cihazın uyanmasına çok alışmışım bu cihazda da o özelliği aradım. Ancak o özelliğin olmaması Uyandırmak İçin Kaldır özelliği ile bence telafi edilmiş durumdadır. 

Bir de pili hakkında konuşmak istiyorum. Pil sağlığı %100 olan her cihaza güvenmeyin. Bazı sahte pillerin sağlığında hiç düşüş olmadığı oluyor. Ancak bu cihazın bataryası iyi olanı bulursanız günlük kullanımda sizi çok üzmez. 

Bu video üzerinde çalıştığımı Youtube’daki üyelerimiz ile paylaştım. Üyelerimizde Dolphin’in sorusuna cevap verelim. 2016 yılında tanıtılan bu cihaz genel olarak işinizi görecek bir model. Eğer oyun oynamıyorsanız, online bankacılık ve sosyal medya üzerinde geziniyorsanız. Ya da günlük işlerinizde iPhone 7 Plus kullanıyorsanız bence hem performansı hem de bataryası ile yeterli olacaktır. Tabiki de bu cihazın fiyatında Android işletim sistemini kullanan cihazlar bir çok konuda sizi daha mutlu edebilir ancak bu bir iPhone!Sizin iPhone 7 Plus için düşünceleriniz nelerdir? Yorumlarınızı yorum satırında belirtmekten çekinmeyin ve bu tipte videoları kaçırmamak için kanala abone olup çanı açabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir