Kategoriler: Uncategorized

Yeni Volkswagen Amarok Tanıtıldı – Ford İle Ortak

Merak uyandırıcı görsel paylaşımları sonrasında resmi olarak yeni Volkswagen Amarok tanıtıldı. Hatırlar mısınız Yeni Volkswagen Caddy ve Ford Tourneo Connect hemen hemen aynı araba olarak karşımıza geldi demiştik. Ki bu konuyu ele aldığım videoyu izlemeyenler için videonun bağlantısını bırakıyorum hemen.

Volkswagen ve Ford arasındaki ticari anlaşmanın ikinci meyvesi geldi. Ford Ranger ve Volkswagen Amarok arasındaki benzerlikleri siz bulursunuz.

Single ve double cab gövde tipleri ile satışa sunulacak olan model, en uzun halinde 5.350 milimetreye uzanıyor. Böylece yerini aldığı modelden 96 mm kadar daha uzun olan yeni Amarok, aks aralığını da tam 173 mm genişleterek toplamda 3.270 milimetreye uzatmış.

Yeni omurgası ile birlikte sudan geçiş seviyesini 800 milimetreye kadar yükseltmiş. Dış tasarım ile ilgili çok konuşmayacağım. Evet, yenilenen güzel bir tasarım var karşımızda. 18 inçlik ve 20 inçlik jantlar ile bu otomobil alınabiliyor. Lansman sırasında da bu arabanın yüksek kaputu, off road kabiliyetleri ve bir makina olduğu üzerinde duruldu.

Yeni Volkswagen Amarok Özellikleri

İçeride yeni Volkswagen direksiyonu bulunuyor. Hayalet kadranlar ve Tesla tipi bilgi eğlence sisteminin ekranı bulunuyor. Bu ekran 12 inç büyüklüğündeymiş. İçeride yeni bir vites topuzundan çok daha fazlası bulunuyor. Evet, vites topuzu da yeni ama iç tasarım baştan aşağıya değişmiş gözüküyor. Sizi iç mekan ile baş başa bırakıyorumç

Amarok, bazı bölgelerde AWD sürüşü de standart olarak sunacak. Tüketiciler modeli iki farklı 4Motion kurulumu ile alabiliyor. Bunlardan ilkinde tüm tekerleklerden çekiş sadece istenildiğinde aktif olurken, diğerinde her daim AWD sürüş bulunacak. Volkswagen, modelin giriş seviyesi versiyonlarının bazı bölgelerde arkadan itişli olacağının altını çiziyor.

Harman Kardon ses sistemi, Park asistanı Plus, anahtarsız çalıştırma, uzaktan güncellemeler, IQ light led matrix farlar ve ambiyans aydınlatması gibi özellikler otomobilde bulunuyor. Donanım seviyeleri ise Amarok, Amarok Life, Amarok Style, Amarok PanAmericana ve Amarok Aventura olarak açıklandı.

Yeni Volkswagen Amarok, dört farklı dizel ve bir benzinli motor ile satışa sunulacak. Giriş seviyesinde 2.0 TDI motor ile bizleri karşılayacak model, bu motor seçeneğinin 150 ve 170 bg güçteki versiyonlarını kullanabilecek. Daha pahalı dizel versiyon aynı motordan, çift turbo beslemesi sayesinde, 210 bg güç üretebilecek.

Dizel ailesinin en tepesinde ise 3.0 litrelik V6 motor karşımıza çıkıyor. 241 ve 250 bg güç seçenekleri ile gelecek bu ünite, dizel ailesinin en güçlüsü olacak. Benzinli kanattaki 2.3 litrelik tek ünite ise 300 bg güç üretebilecek. 205 bg güç üstüne sahip tüm Amarok modelleri standart olarak 10 ileri vitesli şanzıman ila karşımıza çıkıyor.

Son Yazılar

Apple Tarafından Beklenen Tablet 2023 iPad Ultra Geliyor mu?

2022 yılı içerisinde Apple yenilenen iPad modellerini karşımıza çıkarttı. Ancak hepimizin beklediği iPad modeli 2022… Daha fazla oku

1 gün önce

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

3 gün önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

4 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

5 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

1 hafta önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

1 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır