Kategoriler: ArabaDiğer

Tesla Model S 1 Milyon Kilometre Yol Yaptı

Tesla’nın sedan otomobil modeli olan Tesla Model S başarılı bir şekilde elektrikli otomobilleri sektörde temsil ediyor. Bana göre Model S elektrikli otomobillerin içten yanmalılara karşı verdiği savaşta en başarılı temsilcilerinden. Bu savaşta uzun kullanım ömrü açısında Model S büyük bir başarıya imza attı. Tesla Model S 1 milyon kilometre yol yaptı.

Tesla Model S 1 Milyon Kilometre Başarısı Almanya’dan Geldi

Hansjörg Eberhard von Gemmingen adlı Alman vatandaş sahip olduğu Tesla Model S P85+ ile Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı. Elektrikli otomobil tarihinde çok büyük bir başarıya imza atan bu arkadaşımız tabi arabasına biraz masraf yapmış durumdadır. 1 milyon kilometreyi devirebilmek için bu güne kadar 4. elektrik motoruna ve 3. batarya paketine kavuşmuş.

Tesla Model S modelini kullanıcı 2. el almış ve aldığında 30.000 kilometredeymiş. 2014 model olan bu Model S bildiğiniz üzere tek elektrik motoruna sahiptir. İlk batarya değişimini arabanın 290.000 kilometredeyken yapmış. Bu değişim sırasında kendisine kiralık bir batarya verilmiş ve kiralık batarya ile de 150.000 km yol yapmış. Son batarya değişimi ise 680.000 kilometredeyken yapmış.

Kullanıcı arabasını satmayı düşünmediğini ve bir sonraki hedefinin 2 milyon kilometre olduğunu söylüyor. Kullanıcılara tavsiye olarak arabalarını sakin kullanmalarını ve arabalarını genel olarak yavaş şarj etmelerini öneriyor.

Güzel rekorlar ama acaba reklam kokan hareketler mi ve batarya – elektrik motoru değişimi ne kadar pahalı ki ? Zaten arabalar ile motor değiştirerek 1 milyon kilometre yapılır ki önemli olan kaputu açmadan o kadar mesafeyi gidebilmek.

Son Yazılar

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

15 saat önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

2 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

3 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

6 gün önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

1 hafta önce

Face ID vs Touch ID ? Hangisi Daha Güvenilir Hangisi Daha Hızlı ?

iPhone modellerinde güvenlik için Touch ID teknolojisini de Face ID teknolojisini de kullandık. iPhone SE… Daha fazla oku

2 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır