Kategoriler: Diğer

Tech Deck – El Kaykayı Bir Zamanların Modası

Nereden aklıma geldi bilmiyorum ama ilkokul son zamanlarında oyuncağım olan Tech Deck aklıma geldi. O zamanların modası diyebilirim. Taşınabilir küçük boyutu ile cebimize koyup istediğimiz yere götürebiliyorduk. Tech Deck okulda oynaması rahat bir oyuncaktı.

Tech Deck Sırasında Rap de Modaydı

O zamanlar ben ve arkadaşlarım rap dinlerdik. Ellerimizde bu parmak kaykayı ve parmaklarımız ile akrobatik hareket yapmaya çalışırdık. Derste oynaması rahattı ve telefon gibi yasak da değildi. Dersi dinlemek yerine çok oynarsak teneffüse kadar hoca el koyardı. Ama eğer telefonla yakalanırsak akşam çıkışa kadar telefonu alamazdık.

Teneffüste kalemler, kalem kutusu ve silgilerle kendimize ait bir parkur yapardık ve sıranın masasında oynamaya başlardık. Yürürken duvarlarda sürmek ya da masanın kenarında sürmek gayet eğlenceli ve basit şeylerdi. Tekerleklerini değiştirip çeşitli şekillerde kaykayı kişiselleştirebiliyorduk.

Maddi olarak da elde edilmesi çok zor bir oyuncak değildi. Parkurlarını alan pek görmemiştim ya da benim çevremde yoktu diyebilirim. Modası çok uzun sürmedi.

Alt kısmı cilalı ahşap parçası gibi duruyordu. Muhtemelen plastiktir. Üst tarafı yanı parmaklarımızı koyduğumuz yer zımpara gibiydi. Parmak üzerinde kaymıyordu. Teker bağlantı kısmı metal gibiydi ancak plastik olabilir. Tekerler plastikti. Bir de sürekli kaybolan sarı bir teker sıkma aparatı vardı hatırlıyorum. Bu aparat her yeni kaykaydan çıktığı için kaybolması çok problem yaratmıyordu. Atalay Öztürk gibi bazı arkadaşlarım artık bu ek aparatlar ve yedek parçalar ile kendilerine birer takım çantası yapmışlardı.

Son Yazılar

Apple Tarafından Beklenen Tablet 2023 iPad Ultra Geliyor mu?

2022 yılı içerisinde Apple yenilenen iPad modellerini karşımıza çıkarttı. Ancak hepimizin beklediği iPad modeli 2022… Daha fazla oku

16 saat önce

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

2 gün önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

4 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

5 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

1 hafta önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

1 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır