Kategoriler: ArabaDiğer

Peugeot 9×8 Le Mans Hypercar 2022’de Yarışacak

PSA Grubu’nun başarılı temsilcilerinden Peugeot önlene etkinlikte yeni bir hypercar tanıtımı gerçekleştirdi. Sokaklarda göremeyeceğimiz bu özel yarış arabası Peugeot 9×8 Le Mans Hypercar olarak isimlendirildi.

Peugeot 9×8 Le Mans Hypercar Özellikleri

24 saat süren Le Mans dayanıklılık yarışı için özel olarak üretilen bu otomobil Peugeot Sport Engineered ve Peugeot Designer ekipleri ile ortaklaşa üretilen bu araç 4 tekere gücünü aktarabilen bir model. Hybrid motor sistemine sahip olan araç benzersiz bir aerodinamik yapıya sahip.

2.6 litre hacminde bi-turbo, 90 derece açılı V6 silindirli 680 beygir güç üretebilen motor arabada bulunuyor. 200 kW motor-jeneratör ünitesi 7 vitesli sıralı şanzıman ve batarya ile destekleniyor. İleri teknolojiye sahip güçlü, 900 volt voltajlı batarya Peugeot Sport ve Şaft iş birliği ile geliştirildi.

Araç son derece teknolojik ve son derece güçlü evet, farkındayım. Ancak Le Mans dayanıklılık yarışlarının asıl zorluğu arabaların ve yarışçıların bu yarıştaki dayanıklılıkları. 2 arabayla yarışa katılacak olan marka bakalım yarışlarda ne kadar başarılı olacak.

Arabanın Adı Nereden Geliyor?

Arabanın adının belirlenmesinde bir kaç Peugeot modelinin etkisi bulunuyor. Arabanın adında bulunan 9 rakamı 1992 ve 1993 yıllarında Le Mans yarışını kazanan Peugeot 905’ten gelmiş. Otomobilin adında bulunan X harfi kullanılan 4 çeker sisteminden geliyor. En sonda bulunan 8 rakamı ise markanın güncel modellerinde bulunan son 8 rakamından geliyor. (208, 308, 508…)

Peugeot

Son Yazılar

Apple Tarafından Beklenen Tablet 2023 iPad Ultra Geliyor mu?

2022 yılı içerisinde Apple yenilenen iPad modellerini karşımıza çıkarttı. Ancak hepimizin beklediği iPad modeli 2022… Daha fazla oku

1 gün önce

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

3 gün önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

4 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

5 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

1 hafta önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

1 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır