Kategoriler: ArabaDiğer

Mercedes Unimog Özellikleri – Özel Arabalar 18

Özel Arabalar listemde bulunan yegane özel bir araçtır kendisi. Tank kadar dayanıklı, traktör kadar işlevsel ve Defender kadar arazi canavarıdır kendisi. Mercedes’in 1950lerden bu yana üretmiş olduğu en özel canavarlarından birisidir. Bu canavarı ambulans, radyo istasyonu, kar temizleme aracı ve asker taşıma aracı gibi çeşitli kostümlerde gördük. Mercedes Unimog özellikleri de kendisi kadar ilginçtir.

Karavan hale getirilmiş bir Mercedes Unimog

Mercedes Unimog Özellikleri

Araç ülkemizde de Mercedes lisans hakları kullanılarak üretilmiştir. Mercedes Aksaray kamyon fabrikasında üretilmektedir. İlk kez 1987’de ülkemizde bu canavar üretilmiştir.

Kar küreme aracına çevrilmiş bir Mercedes Benz Unimog

1950lerde bu aracın üretim amacım traktörlerin yerini alabilmektir. Çiftçiler için üretilen bu araç çok amaçlı iş makinesi olarak tasarlanmıştır. İlk nesil Unimogların genişliğinin 127 cm olmasının nedeni de iki patates çuvalının uzunluğu olarak belirtilmektedir.

Tankların gidebildiği hemen hemen her yerden gidebilmeleri sayesinde askeri amaçla da araç kullanılmaya başlanmıştır. Tren vagonlarını çekebilen bu canavar çeşitli vites seçenekleri ile karşımıza çıkıyor. Bunlardan en ilginci de toplamda 32 vites olan 8 ileri, 8 yavaş, 8 ultra yavaş ve 8 geri vites seçeneğidir. Yavaş vitesler torku maksimumda tutarak aracın arazi kabiliyetlerini arttırmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri kapsamında kullanılmakta olan asker taşıma aracı

Şanzıman üzerinde bulunan bölmeye yardımcı şaft ekleyerek çeşitli aparatları araca bağlayabilirsiniz. Aynı zamanda aracın güç iletiminde aks kullanmak yerine tork tüpü kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra araçta helezon yay ve amortisör kullanılmaktadır. Kamyonlarda genelde makas kullanılırken bu araçta hiç bir zaman makas kullanılmamıştır.

Aracın bir hayli yüksek olmasının sebebi de kullanılan portal aks mimarisidir. Uzun süspansiyonlarla yükseltilmiş tek parça düz aksa sahip bir aracı yükseltmenin yolu olarak Alman mühendisler aksları tekerin merkezine değil de dişliler sayesinde daha da yukarı konumlandırmıştır.

Bu arabanın çok amaçlı olması, büyük boyutları ve üstün arazi kabiliyeti yüzünden benim için özel bir araçtır.

Mercedes Benz Unimog tam bir görev aracıdır. Bu aracı istediğiniz türden bir canavara çevirebilirsiniz. Verilen her görevi başarıyla tamamlayabilir.

Mercedes Benz Türkiye Unimog

Son Yazılar

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

14 saat önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

2 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

3 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

6 gün önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

1 hafta önce

Face ID vs Touch ID ? Hangisi Daha Güvenilir Hangisi Daha Hızlı ?

iPhone modellerinde güvenlik için Touch ID teknolojisini de Face ID teknolojisini de kullandık. iPhone SE… Daha fazla oku

2 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır