Kategoriler: ArabaDiğer

Led Farlı İlk Araba Hangisi ? Farlarında Led Kullanan İlk Araba

Arabalarda kullanmaya başlandığı günden itibaren her türlü arabayı çok daha agresif ve karizmatik yapmayı başaran far teknolojisi iyi araçlarda kullanılmaya başlanmış. Led farlı ilk araba hangisi diye araştırma yaparken karşıma 2 farklı araba geldi.

Kısa Hüzmeli Farlarda Led Kullanan İlk Araba

Lexus markasını bilir misiniz? Toyota’nın lüks araçlar ürettiği bir alt markası gibi düşünebilirsiniz. Bu marka ülkemizde pek yaygın olmadığından dolayı bilmiyor da olabilirsiniz. Ancak kısa hüzmeli farlarında led teknolojisini kullanan araba Lexus LS 600H modeli olmuştur.

Led Farlı İlk Araba

Bizim bildiğimiz anlamda led farlara sahip ilk araba ise Audi R8 olmuştur. Audi’nin o dönemlerdeki modellerini de gözünüzün önüne getirdiğiniz zaman led farlar size gülümseyecektir. Audi R8 gündüz farı ve stop farları dahil olmak üzere tüm farlarını led olarak kullanan ilk arabadır.

Zaten hatırlarsanız o dönemler Audi’nin tüm araçlarına led farları adapte oluyordu. Audi markasında başlayan bu akım Volkswagen araçlarında kendisini gösterdi ve sonrasında patladı gitti.

Bu tarz bir yeniliği Güney Kore veya Çin kökenli markalarda ilk görmeyi beklerdiniz di mi? Ama hayır, Alman mühendisleri bu farları kullanmayı düşünmüşler. İyi ki de düşünmüşler.

Artık neredeyse tüm yeni arabalarda küçük de olsa gündüz farı adıyla led farlar araçlara ekleniyor. Gündüz farı demişken gözünüzü seveyim gündüz farlarınızla akşam yol almayı denemeyin. Siz az da olsa önünüzü görebiliyorsunuz belki ama arka farlarınız yanmadığı için biz sizi göremiyoruz !

Son Yazılar

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

17 saat önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

2 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

3 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

6 gün önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

1 hafta önce

Face ID vs Touch ID ? Hangisi Daha Güvenilir Hangisi Daha Hızlı ?

iPhone modellerinde güvenlik için Touch ID teknolojisini de Face ID teknolojisini de kullandık. iPhone SE… Daha fazla oku

2 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır