Kategoriler: ArabaDiğer

Lancia Delta Integrale WRC Şampiyonu – Özel Arabalar 6

Ralli tarihinde adını eskilerin çok iyi bildiği o küçük hot hatch modelini sizlere anlatacağım. Lancia Delta Integrale bence markanın en başarılı 2 otomobilinden birisidir.

Araç tasarımı itibari ile tamamiyle bize 1980’leri yansıtmaktadır. 1979’un yılın otomobili seçilen bu araç o zamanlardan beri eskimeyen ve kendine baktıran çok tatlı bir hothatch tasarımına sahiptir.

2 litre büyüklüğünde 185 beygir ve 304 nm tork ile piyasaya çıkan bu araç zaman geçtikçe gücünü 215 beygir ve 314 nm torka çıkartmıştır. Bu motorlar 8 valf ve 16 valf olarak değişmektedir. Araba rakiplerinin aksine mekanik bir diferansiyel bulunmuyordu. Bunun yerine bir nebze daha kaymaya izin veren Torsen diferansiyel bulunuyor. Bu sayede mekanik diferansiyellerde fren esnasında da tekerleklerin kilitlenmesi probleminin önüne geçilmiştir.

Lancia Delta Integrale WRC Şampiyonu

Lancia Delta WRC Grup A yarışlarında 47 kez 1. oldu. 6 defa üst üste marka olarak Dünya Ralli Şampiyonu oldu. Bu başarıların yanından bir çok yerel ve uluslararası yarış dallarında araba 1. oldu. Zaten bu arabanın Türkiye piyasasına resmi distribitör ile gelmemiş olsa tanınıyor olması Ralli yarışlarındaki başarısından dolayıdır.

Arabanın resimlerde göründüğünden küçük bir yapısı bulunmaktadır. Bunun en büyük sebebi zorlu parkurlarda hızlı ve çevik olabilmesidir. Araba içerisindeki en ufak detay bile WRC için yapılmıştır.

Bu araba WRC başarısı ve hothatch tarihindeki unutulmaz yeri sayesinde özel arabalar listeme girmeyi başarıyor.

KAYNAK

Son Yazılar

Apple Tarafından Beklenen Tablet 2023 iPad Ultra Geliyor mu?

2022 yılı içerisinde Apple yenilenen iPad modellerini karşımıza çıkarttı. Ancak hepimizin beklediği iPad modeli 2022… Daha fazla oku

8 saat önce

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

2 gün önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

3 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

4 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

1 hafta önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

1 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır