Kategoriler: Bedelli AskerlikDiğer

İlk Gece Sayımı – Bedelli Askerlik Günlükleri 3

Hayatımda gördüğüm en garip içtimaydı. Bizim bölüğün tüm takımları saat 21 civarında bahçedeki yerimizi almıştık. Aslında tam yerimiz de değil. Herkes takımında ancak kol olarak karışık olarak duruyorduk. Bir kısmımız giyinmişti bir kısmımız sivil kıyafet ile duruyordu. Elimizde poşetler ya da sivil eşyaları olan vardı. İlk gece sayımı yapılacaktı yani bu gün kaç kişi kayıt edilmiş kaç kişi yatakhaneye girecekti bunun sayısı alınacaktır.

İlk Gece Sayımı

Her piyade er bir yerde sırada duruyordu ancak kimse durduğu yerin gerçekten doğru yer olup olmadığını bilmiyor. Tüm komutanlar eve gitmek yerine mesai yaparak başımızda kalmışlardı. Bu onlar için de sıradışı bir durum sayılırdı. Alt tarafı bir içtimaydı onların yaşadığı olayların yanında ne kadar basit bir olaydı ancak saat kaç olmuştu ve hala sayı alınamamıştı.

Aslında tüm problem şuydu: 1 Temmuz 2020 tarihinde girmesi beklenen bizim bir çoğumuz (ben hariç) geç saatlerde teslim olmuştu ve sayı bir yerden sonra kaçmıştı. İşte bunu yeniden tutturmak ve düzene koymak gerekiyordu ki bir çoğumuz başka yerdeydi.

Biz piyade erler olarak bu karışıklılığın içinden çıkabilmek için (tamam belki bizim hatamızdı) komutanlarımıza bakıyorduk. Ancak komutanlar kendi arasında bir fikir birliğine varamamıştı. Hal böyle olunca bir grup komutan 4 say çök diyordu (bu ne demek henüz bilmiyorduk) bir kısmımız isim soyisim sayarak bağırıyordu bir grup ne yapsak diye düşünüyordu.

Komik bir durum ortada vardı. Bir ayağa kalkıyorduk bir çöküyorduk. Bir burda diye bağırıyorduk bir yerimizi değiştiriyorduk. Bu komik gecede uzaktan kendimizi izlemek çok izlerim.

Yazı serisinin devamı için bedelli askerlik kategorisini takip etmeyi unutmayın yeni yazılar gelecektir en kısa zamanda.

Son Yazılar

iPhone Pil Sağlığı Nasıl Korunur Yapılması Gerekenler

İnsan o kadar para verip de yeni bir iPhone alınca cihazını ilk günkü gibi korumak… Daha fazla oku

2 gün önce

iPhone Virüs Bulaşır mı? iPhone Ele Geçirildi ve Virüs Bulaştı

Apple iPhone piyasada bulunan Android cihazlardan çok daha güvenli diyoruz. Ancak bu iPhone'u yenilmez yapmıyor.… Daha fazla oku

5 gün önce

Apple Tarafından Beklenen Tablet 2023 iPad Ultra Geliyor mu?

2022 yılı içerisinde Apple yenilenen iPad modellerini karşımıza çıkarttı. Ancak hepimizin beklediği iPad modeli 2022… Daha fazla oku

1 hafta önce

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

2 hafta önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

2 hafta önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

2 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır