Kategoriler: MobilTelefon

ColorOS 7 Resimleri Sızdı 20 Kasımda Yayınlanıyor

Oppo marka akıllı cep telefonlarında bulunan işletim sistemi ColorOS, 20 Kasım 2019 tarihinde güncelleniyor. ColorOS 7 olarak isimlendirilen bu yeni sürüm bir çok yeniliği ve tasarımsal güncellemeyi beraberinde getiriyor.

ColorOS 7 Android 10 Kullanıyor

Temelinde Android 10 işletim sistemini kullanan bu yazılımda ikonlar ve bildirim paneli yeniden tasarlanmışa benziyor. Arayüzde uygulama seçmeye yarayan herhangi bir ek menü bulunmuyor. Tüm uygulamalar ana ekran üzerinde sıralanmış bulunmaktadır. Tabiki de bu sıralamayı değiştirebilirsiniz.

Oppo bu işletim sisteminde Game Boost yazılımlarının bulunduğuınu iddia ediyor. Oyunlar çok daha seri ve stabil bir şekilde çalışacakmış. Bu günümüzde gelişen ve benim bir türlü ısınamadığım mobil oyun sektörünü sevenlerin hedef alındığını gösteriyor.

Bu işletim sisteminin güncellenmesine işin açıkçası sevindim. Temelinde Android 10 kullandığı için bu işletim sisteminde bulunan çeşitli yazılımları kendi Android telefonuma kurabileceğimi düşünüyorum. Ne de olsa temelinde cihazlar aynı dosyaları çalıştırıyor.

Ülkemizde ismen bu işletim sistemi çok bilinmiyor olsa da Oppo’nun ülkemizde yapmış olduğu atak girişimi sonrası bence büyük bir kesim bu işletim sistemini duyacak, kullanacak ve eminim ki sevecektir. Sıla reklamlarından sonra hemen Türk mobil oyuncular için bir reklam gelebilir diye düşünüyorum.

Çin kökenli akıllı cep telefonu Oppo hakkında bilginiz var mı ? Oppo nereden geldi ve nereye gidiyor ? Bu konu hakkında bir bilginiz yok ise Oppo markası nereden çıktı konulu yazımı okumanızı öneririm.

KAYNAK

Son Yazılar

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

22 saat önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

2 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

3 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

6 gün önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

1 hafta önce

Face ID vs Touch ID ? Hangisi Daha Güvenilir Hangisi Daha Hızlı ?

iPhone modellerinde güvenlik için Touch ID teknolojisini de Face ID teknolojisini de kullandık. iPhone SE… Daha fazla oku

2 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır