Kategoriler: BilgisayarUygulamalar

Büyük Windows 11 Güncellemesi Geliyor

Microsoft tarafından geliştirilen işletim sistemi büyük bir güncelleme alıyor. Büyük Windows 11 güncellemesi sonrasında rar, tar, 7-zip gibi dosya formatlarına kavuşuyor. Dahili rgb desteği ve yapay zeka desteği Windows 11’e bu güncelleme ile geliyor.

WinRar Ne Yapacak?

Windows 11 işletim sistemi yeni güncellemesi ile arşivleme formatları desteğine kavuşacak. Bu aslında bana göre çok geç kalınmış bir hareket ama hiç gelmemesinden daha iyidir diyerek kendimizi avutalım. Yeni güncelleme ile Windows 11 işletim sisteminde RAR, TAR, 7-Zip ve GZ dosya formaları herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan desteklenecek.

Bu durum en çok WinRar geliştiricilerini üzmüştür. Zaten kim WinRar’ı satın alıyor diye internette çok fazla meem vardı. Malum 40 günlük deneme süresi sonrasında da satın al uyarısını kapatarak kullanmaya devam ettiğimiz bir uygulamaydı.

Bu özelliklerin Windows’un içerisine gömülmesi gerçekten çok iyi olmuş. Çünkü Windows’u kurar kurmaz ilk indirdiğimiz iki programdan birisiydi WinRar. Diğeri de Google Chrome’du. WinRar kullanmayı ya da dosya formatlarının her birini bilmeyenler için ve onlara dosyayı zip yerine farklı formatta yollayanlar için de büyük rahatlık olacaktır.

Yapay Zeka

Microsoft bildiğiniz üzere ChatGPT ile ticari bir anlaşma yaptı. Bu ticari anlaşmanın meyvelerini Windows 11’de de göreceğiz. Komut İstemcisi, Dosya Gezgini ve diğer tüm Windows 11 uygulamalarında yapay zekayı göreceğiz. Bu yapay zeka gerçekten işlevsel olarak çalışacaksa güzel bir özellik olabilir. Ancak bizi çıldırtacak şekilde çalışacaksa boş yere hafıza, ram ve cpu gibi kaynakları tüketmek dışında bir işe yaramaz.

Dahili RGB Desteği

Dahili RGB desteği Windows 11 ile geliyor. Herhalde bu güncellemede en çok sevindiğim kısım burası olmuştur. Klavye, mouse ya da çeşitli diğer çevre birimlerinin her birinin farklı farklı uygulaması oluyor. Bu uygulamalar ne Philips Hue ile ne de kendileri ile senkorize çalışamıyor. Windows’un bu yazılımı tüm bu yazılımları ortadan kaldıracak ve tüm ayarlarımızı tek bir yerden yapmamızı sağlayacak gibi gösteriyor.

Bu güncelleme, küçük ve yeniliklerin az olduğu bir güncelleme değil. 23H2 kod numarası ile gelecek bu güncellemenin yayınlanması sonbaharda olacak. Muhtemelen kasım ayını bu güncellemenin yayınlanması bulacaktır.

Son Yazılar

AirPods Pro 3 Özellikleri Nasıl Olacak ?

Hali hazırda AirPods Pro serisinin en güncel örneği ikinci nesil. Biliyoruz ki ilelebet bu cihaz… Daha fazla oku

1 gün önce

iOS 17 Beta 3 Yayınlandı – Yenilikler ve Hatalar Neler ?

Apple 2 haftalık rutin beta sürecine iOS 17 için girdi. Aynı zamanda iOS 17 betanın… Daha fazla oku

5 gün önce

Kısa Süre de Olsa Hemen iPhone’u Kapatın !

Hangimiz artık iPhone'u kapatıyoruz ki? Günlük yaşantımızda iPhone'un şarjı bitmediği sürece bir çoğumuz iPhone'u kapatmıyor… Daha fazla oku

5 gün önce

iOS 17 Gizli Özellikler – Pek Fark Edilmeyen iOS 17 Özellikleri

Apple'ın mobil işletim sistemi iOS, karşımıza güzel özellikler ile birlikte geldi. Bu güzel özelliklerin bir… Daha fazla oku

6 gün önce

iPhone Batarya Kalibrasyonu Nasıl Yapılır ?

iPhone pilindeki %'lik değerlerde yanlış gösterimler olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ya da cihazınızın %20 şarjı varken… Daha fazla oku

1 hafta önce

iOS 17 AirDrop Güncellemesi Geldi – AirDrop Nedir Ne Oldu?

iOS 7 işletim sisteminden bu yana hayatımızda olan AirDrop iOS 17 ile birlikte güzel bir… Daha fazla oku

1 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır