Kategoriler: ArabaDiğer

BMW CE04 Tam Elektrikli Scooter Motor Tanıtıldı

Geleceğin araçları elektrikli olacak derken küçük boyutu şehir içi kullanımına uygun araçların elektriklileşmesine alışmıştık. Bu küçük otomobillerden çok daha küçük olan araçların elektriklenmesi gecikiyor mu diye düşünürken Alman marka bombayı patlattı. BMW CE04 tam elektrikli scooter motor karşınızda !

Evet, kuryelerin kullanmış olduğu scooter motorlar zaten yeteri kadar ekonomikler. Çok az yakıt ile çok uzun menzil sunabiliyorlar. Ancak bu araçların bakım giderlerini azaltman ve çevre kirliliğinin bir nebze de önüne geçebilmek için bu motorların da elektrikli olmasını bekliyordum.

BMW CE04 Tam Elektrikli Scooter

Futuristik bir tasarıma sahip olan scooter 20 beygir sabit, 42 beygir maksimum güç üreten bir elektrikli motora sahip. 50 km/s hıza 2.6 saniyede çıkabilen motorsikletin maksimum hızı da 120 km/s olarak açıklandı. 130 kilometrelik menzile sahip olan elektrikli scooter 8.9 kWsa bataryaya sahip ve 45 dakikada % 20-80 arası doluma sahip.

Bana göre tüm bu rakamlar şehiriçi kullanımı için gerçekten çok iyi !

BMW CE04 otomatik denge kontrolü ve dinamik çekiş kontrolü gibi gelişmiş teknolojik özelliklere de sahip. Eco, Rain ve Road olmak üzere 3 sürüş moduna sahip olan modele ek ücret karşılığında Dynamic adındaki sürüş modunu da ekleyebilirsiniz.

Gerçekten tam olarak beklediğim hamle buydu. Elektrikli bisiklet ve elektrikli scooterlar (Martı tipi) olanlar evet, güzeller. Ancak asıl piyasanın aç olduğu ve benim de beklediğim tam elektrikli bu tip motorsikletlerde ve Alman marka bu açığı fark ederek hemen güzel bir hamle yapmış.

Elektrikli scooter modeli 2022 yılında satışa sunulmuş olacak. Avrupa’da bu scooterın başlangıç fiyatı 11.999 Euro olarak açıklandı. Ülkemizde bu fiyata 1 adet elektrikli scooter almaktansa 4-5 adet benzinli scooter alıp kurye filosuna daha fazla üye katmak daha mantıklı olacak gibi duruyor.

BMW

Son Yazılar

Apple Tarafından Beklenen Tablet 2023 iPad Ultra Geliyor mu?

2022 yılı içerisinde Apple yenilenen iPad modellerini karşımıza çıkarttı. Ancak hepimizin beklediği iPad modeli 2022… Daha fazla oku

4 saat önce

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

2 gün önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

3 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

4 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

1 hafta önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

1 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır