Bilgisayar Programı Veri Kaydetme Yapmaz

Başlığı okuyunca hemen kaşlarınızı çatıp yazıya ön yargılı başlayabilirsiniz, haklısınız. Ancak bu başlığı ilgi çeksin diye bu şekilde yazdım. Yoksa veri kaydetmesi için yazılmış programlar vardır. Normal çalışan bir bilgisayar programı veri kaydetme işlemi yapmaz. Normal çalışan bir bilgisayar programı derken veri kaydetme için herhangi bir özelliği olmayan demek istemiştim.

Bilgisayar Programı Veri Kaydetme İçin Dosyaya – Veritabanına İhtiyaç Duyar

Normal bir bilgisayar programı çalışmaya başladığı anda RAM üzerine taşınır. Kayıt ettiği veriler çoğunlukla ram üzerinde olur. Bu veriler nasıl ramdedir ya da ram nasıl çalışır diyorsanız Random Access Memory RAM Nedir ve Neden Özeldir ? adlı yazımı okumanızı öneririm.

Bilgisayarı kapattığınızda ya da programı kapattığınızda programın kayıt etmiş olduğu veriler ram üzerinden uçup gidecektir. Bu sebepten dolayı programı yeniden açtığınızda yapmış olduğunuz tüm çalışmalar yok olacaktır ve program kendini sıfırlamış gibi yeniden başlayacaktır.

Bu durumun önüne geçebilmek adına bilgisayar programları (mobil uygulamalar da buna dahildir) veri kayıt etme işlerini ram yerine dosyalara ya da veri tabanlarına yapmaktadır. Bu sayede program her açılışısında önce gider kayıtlı olan o verileri okur ve sıfırdan açılma işleminden kurtulur. Programı her açtığınızda işlemiş olduğunuz veriler kayıp olmaz.

Üniversitede Barış Hocamızdan veritabanı dersi almıştım. Hocamız daha ilk derste “Evet arkadaşlar, gerçek bilgisayar programları yazmaya artık başlıyorsunuz.” demişti. Veri kaydetmeyen ve her seferinde kendini sıfırlayan bir program ne kadar gerçek program olabilir ki ? Artık hesap makinesi programları bile kendi geçmişlerini kayıt ediyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir