Kategoriler: MobilTelefon

Android Malware Yönünden Daha Tehlikeli İşletim Sistemi

Her iki işletim sistemini de uzun yıllar kullanmış birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Android malware yönünden daha teklikeli ve sabıkası daha bol bir işletim sistemidir. Uygulama mağazasına bakacak olursak zararlı yazılım yüklü uygulamalar Google Play Store’da varlıklarını daha fazla gösteriyorlar.

Uygulama Yükleme Kontrolü

Her 2 mobil işletim sistemi için uygulama geliştirmiş ve her 2 mağazada uygulama yayınlamış bir yazılım geliştiricisi olarak App Store’un çok daha güvenli olduğunu size söyleyebilirim. Android için uygulama başvurusu yaptığımda bir kaç saat sonra uygulama yayınlanmıştı. Uygulamayı bir otomasyon yüzeysel olarak kontrol etmişti muhtemelen.

App Store için uygulama yayınlamak istediğimde 2 hafta sonrasında bana ekran görüntüleri ile bir dönüş yapıldı. Ekran tasarımlarının bazı ekran çözünürlüklerine uygun olmadığını ve nasıl çözebileceğimi gerçek bir kişi anlatmıştı.İşte Apple ürünleri bu yüzden daha pahalılar. Apple ürünü satın aldığınızda aynı zamanda güvenli bir mağazaya erişim hakkı da kazanmış oluyorsunuz.

Android Malware Açıklaması

Tim Cook yapmış olduğu açıklamada iOS işletim sisteminin 47 kat malware yönünden Android’e göre daha güvenli olduğunu dile getirdi. Tamam kendi işletim sisteminin daha güvenliksiz olduğunu söylemesini zaten bekleyemezdik. Belki bu 47 rakamı da doğru değil desek şu bir gerçek iOS malware konusunda Android’den çok daha başarılı !

Malware nedir ve malware yazılımları ne kadar zararlıdır bunu bilmiyorsanız ya da hatırlamak istiyorsanız malware yazılım konusunda yazmış olduğum yazımı okumanızı tavsiye ediyorum.

Son Yazılar

2 Yeni Dolandırıcılık Sistemi ve iCloud Kilidi Nedir ?

Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku

20 saat önce

iCloud Öncesi Kullanılan Şu Anda Unutulanlar Apple Servisleri

Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku

2 gün önce

Elmadan Haberler 3 – iPhone SE 4 İptal Edildi – Üretim Vietnam’da

Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku

3 gün önce

iPhone Güncelleme Sonrası Pil Sağlığı Neden Düşer ?

iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku

6 gün önce

iPhone iOS 16.2 İpuçları – Programsız Video İndirme ve Dahası

Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku

1 hafta önce

Face ID vs Touch ID ? Hangisi Daha Güvenilir Hangisi Daha Hızlı ?

iPhone modellerinde güvenlik için Touch ID teknolojisini de Face ID teknolojisini de kullandık. iPhone SE… Daha fazla oku

2 hafta önce

Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır